Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Koaličná megakríza pokračuje: VIDEO Obvinenie, že za škandálmi SNS je Smer, rozzúrilo aj Bugára!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Koaličná kríza pokračuje. Béla Bugár dnes ostro zareagoval na koaličného partnera. Vytočili ho výroky podpredsedu SNS Jaroslava Pašku. Ten si včera nebral servítku pred ústa a skritizoval Smer. Šéf Mostu o presných príčinách problémov stále mlčí, o všetkom musí rozhodnúť predseda parlamentu a šéf národniarov Andrej Danko.

Bugár na začiatok tlačovky povedal, že chodí po vyšetreniach a má zdravotné problémy. Teraz sa však musel postaviť ku koaličným problémom čelom. Ako vyhlásil, musí sa vyjadrovať k veciam, „ktoré sme nevyvolali my“.

Pozrite si celú Bugárovu tlačovku

Asi má úpal

Niektorí si neuvedomujú, že koaličná zmluva je džentlmenská dohoda. Narážal tým na vyjadrenia Jaroslava Pašku, ktorý si pustil ústa na špacír a skritizoval Smer aj za to, že sa spolčuje s matovičovcami. „Boli nezodpovedné, sú nefér a ešte nie sú pravdivé,“ povedal o nich Bugár. „Asi dostal úpal,“ ak si niekto myslí, že Smer sa spolčuje s matovičovcami.

„Toto je najväčší komunikačný problém,“ povedal Bugár o výrokoch Jaroslava Pašku. Podľa neho poskytuje informácie, ktoré ako keby negovali akú takú koaličnú dohodu.

Nechce predčasné voľby

Na záver zdôraznil, že táto vláda nemá alternatívu. „Pre nás predčasné voľby nie sú alternatívou“. Očakáva od partnerov z SNS, že ku koaličnej zmluve budú pristupovať s „plnou vážnosťou a táto situácia sa už nebude opakovať“.

Stretnutie u Gučíka

Prečo sa stretli práve u Gučíka, ktorý je Dankov mediálny poradca? „Keby bol Danko inde, stretol by som sa tam. Hovorili sme o tom, aká je jeho predstava. Išiel som tam, kde bol pán Danko“.

O príčinách mlčí

Bugár nechcel špecifikovať, čo sú skutočné problémy, kvôli ktorým je koaličná kríza. „To sa musíte opýtať pána Danka,“ povedal a zdôraznil, že rokovania budú pokračovať v piatok. „Riešime problémy, ktoré podľa mňa, sú veľmi mizivé, veľmi malé,“ zakončil šéf Mostu-Híd.

Paška: Smer sa spolčuje s matovičovcami

Jaroslav Paška: Ak sa nevieme dohodnúť a rešpektovať, treba prísť s alternatívou

V Slovenskej národnej strane (SNS) majú pocit, akoby bolo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) zaangažované v útokoch na národniarov. Po skončení dnešnej Koaličnej rady to pre médiá povedal Jaroslav Paška (SNS). Tvrdí, že Smer-SD na SNS neútočí priamo, ale cez OĽaNO.

Jaroslav Paška
Zobraziť galériu (2)
Jaroslav Paška  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

„Máme pocit, že tu je nejaký synchrón. Akoby ten subjekt bol nasadený na to, že bude očierňovať s materiálmi, ktoré sú vypracované kdesi inde. Máme subjektívny pocit, že tá koordinácia sa začína prejavovať čitateľne,“ povedal Paška.

Paška zároveň tvrdí, že SNS chce v prvom rade zmenu mechanizmov fungovania koalície. Domnieva sa, že napríklad ministrom by mali chodiť dokumenty na vládu skôr ako v ten deň ráno. Myslí si, že by bolo dobré, ak by sa Koaličná rada stretávala pravidelne. Za problém považuje aj obsadenie miest v regiónoch. Podľa Pašku nešla SNS na rokovania s personálnymi požiadavkami.

Viac o téme: SNSBéla BugárAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu