Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Voľby sa blížia, veľké ambície známych tvárí: Na kandidátkach sa objavia prekvapivé mená!

Zobraziť galériu (6)

BRATISLAVA - Na kandidátkach do župných volieb v novembri sa objaví niekoľko zaujímavých mien. O post poslanca v Bratislavskom samosprávnom kraji sa uchádzajú kontroverzné, ale aj verejnosti známe, tváre.

Voľby poslancov a županov do vyšších územných celkov tradične sprevádza mizivá účasť. Aj tak sa však oplatí bližšie pozrieť, aké tváre sa rozhodli zabojovať o post poslanca v samosprávnom kraji alebo vyššom územnom celku.

Topky zaregistrovali niekoľko veľmi známych mien z verejného, ale aj politického života, ktoré sa chcú uchádzať o post poslanca v Bratislavskom samosprávnom kraji.

Roman Brecely (51)

Brecely je bývalý minister dopravy a bývalý šéf rozpadnutej strany Sieť. V novembrových župných voľbách chce preraziť za poslanca v Bratislavskom samosprávnom kraji.

Roman Brecely
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian)

Maroš Krajči (50)

Dlhoročný manažér hokejového klubu HC Slovan Bratislava. Pred nedávnom sa po 17 rokoch s klubom rozlúčil. V župných voľbách kandiduje za poslanca v petržalskom volebnom obvode.

Voľby sa blížia, veľké
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Peter Višváder

Dlhoročná pravá ruka šéfa Sociálnej poisťovne a smeráckeho poslanca Dušana Muňka. Rovnako je aj jeho poslanecký asistent s platom 1 500 eur. Tiež kandiuje za poslanca do Bratislavského samosprávneho kraja.

Peter Višváder (vpravo)
Zobraziť galériu (6)
Peter Višváder (vpravo)  (Zdroj: SITA/Ľudovít Vaniher)

Marián Andel (67)

SNS podporuje v Ružinove kandidáta do Bratislavského samosprávneho kraja politika Mariána Andela. Ten je štvornásobný poslanec parlamentu.

Voľby sa blížia, veľké
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Rastislav Rogel (48)

Spevák neonacistických kapiel a herec kandidoval už aj na kandidátke kotlebovcov do parlamentu v marcových voľbách 2016. Tento raz chce šťastie skúsiť ako kandidát na poslanca.

Voľby sa blížia, veľké
Zobraziť galériu (6)

Voľby už onedlho

Voľby do vyšších územných celkov (VÚC) budú v sobotu 4. novembra. Prvýkrát bude voľba predsedov krajov jednokolová, za predsedu bude zvolený kandidát, ktorý získal najviac platných hlasov. Tentoraz nebudú krajskí predsedovia a poslanci zvolení na štyri roky ale na päť. Ide o jednorazové opatrenie, vďaka ktorému sa následne v roku 2022 budú voľby do VÚC konať v rovnakom čase ako samosprávne.

Viac o téme: ŽupanVÚCVoľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu