Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nezastaviteľný Filip Jančík hviezdil v jednej z najsledovanejších šou sveta! Počas troch dní stihol to, čo iba hŕstka vyvolených.

PR článok Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Filip Jančík)

V prípade nášho najznámejšieho huslistu Filipa Jančíka (31) sme si zvykli, že s každým ďalším úspechom posúva latku vlastných možností a limitov až k nebesiam. Pri jednom z tých nedávnych zohrala práve obloha veľkú úlohu. Filip totiž preletel „na otočku“ pol sveta, aby si na konto pripísal ďalší kariérny tromf.

Obrovská popularita na domácej aj medzinárodnej scéne, ktorej dôkazom sú napríklad beznádejne vypredané koncerty krátko po spustení predaja vstupeniek, je výsledkom obrovskej driny a profesionality Filipa Jančíka, ale i dlhých rokov odriekania či sebadisciplíny. Filipovi fanúšikovia ešte dlhé mesiace spomínali na unikátnu šou, ktorú huslista predviedol predvlani v lete po desať mesiacov trvajúcich prípravách s tridsaťšesť členným orchestrom na pontóne na Dunaji alebo nezabudnuteľné vystúpenie na výstave Expo v Dubaji. No v porovnaní s tým, aký husársky kúsok sa mu podaril v závere uplynulého roka, dokonca aj obdobné veľkolepé podujatia vyznievajú poskromnejšie.

Nezastaviteľný Filip Jančík hviezdil
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Filip Jančík)

Získal si čínske publikum

Pokiaľ sledujete Filipa na sociálnej sieti, zrejme ste zachytili jeho „storky“ a príspevky so zástupmi priaznivcov (nielen) na čínskom letisku, v ktorých si s odstupom niekoľkých týždňov zaspomínal na ozaj veľkú vec. V trojdňovej prestávke počas jeho vianočného turné si „odskočil“ do ďalekej Číny, kde má vyše pol milióna fanúšikov, aby tu spolu s orchestrom odprezentoval na veľkom pódiu emotívnu skladbu z filmu Piráti z Karibiku v prestrojení za ikonickú postavu Willa Turnera. Tá bola súčasťou galavečera v najsledovanejšom čínskom novoročnom programe, ktorého sledovanosť na hranici zhruba 135 miliónov divákov prevyšuje aj americkú športovú súťaž Super Bowl! Mimochodom, sledovanosť tej tohtoročnej z jedenásteho februára bola 115 miliónov divákov.

Pozvánka, ktorá sa neodmieta

„Pozvanie na vystúpenie prišlo len tri týždne pred vianočným turné, pričom natáčanie prebehlo počas prvých decembrových dní. Takúto príležitosť som si nemohol nechať ujsť, preto sme dátumy podaktorých koncertov museli preložiť. Neľutujem, bola to nezabudnuteľná skúsenosť, z ktorej čerpám energiu dodnes,“ teší sa Filip Jančík, ktorý nezaháľa a už o pár dní vyráža na turné po Českej republike.

Jančík tak predviedol svoje bravúrne umenie na rovnakom mieste a totožnému publiku, ako speváčka Ava Max, americký spevák a skladateľ Jake Miller, v minulosti hudobníčka Avril Lavigne či svetová klavírna špička Lang Lang.  A ak sa hovorí, že tým, ktorí žijú rýchlo, intenzívne a bez obmedzení, je limitom až spomínaná obloha, pre umelca menom Filip Jančík to platí dokonale.

Nezastaviteľný Filip Jančík hviezdil
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Filip Jančík)
- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu