Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dermokozmetika a prírodná kozmetika – aké sú rozdiely a ktoré prípravky vybrať pre svoju pokožku?

PR článok
(Zdroj: BLACKDAY / shutterstock.com)

Zloženie používaných kozmetických prípravkov je mimoriadne dôležité. Mnohé chemické látky môžu dráždiť pokožku, spôsobujú začervenanie, pálenie a svrbenie. Preto je dobré staviť na kozmetiku s prírodným zložením. Nehodí sa však pre každý typ pokožky. Z tohto dôvodu vznikla dermokozmetika. Tieto krémy a balzamy neobsahujú vždy len prírodné zložky, ale látky použité pri ich výrobe sú bezpečné a nevyvolávajú alergické reakcie. Ich účinnosť a bezpečnosť potvrdzujú aj dermatológovia.

Dermokozmetika býva označovaná aj ako lekárska kozmetika, hypoalergénna kozmetika a známa je aj pod súhrnným názvom kozmeceutiká a ide o prípravky s liečivými vlastnosťami určené na každodennú starostlivosť o pleť, telo alebo vlasy. Obyčajne tieto prípravky nenájdeme na poličkách v drogérii. Ide o produkty, ktoré treba hľadať v lekárni. Dermokozmetika má vďaka obsahu biologicky aktívnych látok silnejšie účinky ako kozmetika dostupná v drogérii. Zloženie a účinné látky používané pri výrobe dermokozmetiky sú navrhnuté tak, aby v nich obsiahnuté aktívne látky mohli pôsobiť na hlbšie vrstvy pokožky. Určite ste sa neraz v lekárni alebo drogérii pri pohľade na dermokozmetiku zamysleli, na čo je v skutočnosti určená.

Najjednoduchšie povedané ide o produkty na hranici liekov a kozmetológie. Treba vedieť, že nejde o lieky vydávané lekárom na recept, ale o špecializované produkty určené na boj s konkrétnymi problémami pokožky. Majú množstvo dermatologických testov, sú hypoalergénne, jemné pre telo, neobsahujú syntetické vonné zložky a zbytočné dráždivé zložky.

Pre koho je určená dermokozmetika?

Dermokozmetika je určená pre osoby, ktoré sa liečia dermatologicky a chcú zintenzívniť efekty svojich procedúr vysokošpecializovanými produktmi. Z tohto dôvodu majú populárne dermokozmetické produkty vo svojom zložení aktívne látky, ktoré napomáhajú pri obnove štruktúr pokožky.

Dermokozmetika sa osvedčila v prípade boja proti akné, atopickým ekzémom, pri seboroidnej dermatitíde, striách alebo v prípade veľmi suchej pokožky, napr. v zimnom období. Odporúča sa aj osobám po rôznych kozmetologických zákrokoch. Medzi dermokozmetickými prípravkami nájdeme produkty bohaté na zmäkčovadlá, s jemnou konzistenciou (najčastejšie vo forme mlieka alebo krému).

Je prírodná kozmetika dermokozmetika?

Prírodné kozmetické prípravky nemajú vo svojom zložení nadmerné množstvo látok, ktoré by mohli spôsobiť podráždenie pokožky alebo vyrážky. Ich základ tvoria prírodné rastlinné zložky a v zložení takýchto prípravkov nájdeme len ekologické a bezpečné substancie. Na výrobu prírodnej kozmetiky sa používajú rôzne oleje, napr. olej macadamia, maslo Shea, výťažky z rastlín a nenájdeme v nej žiadne vysoké koncentrácie chemických látok. Od prírodnej kozmetiky môžeme očakávať aj to, že neobsahujú zložky živočíšneho pôvodu.

Kozmetický produkt označený ako prírodný môže taktiež zmierniť problémy na našej pokožke, napr. s akné, pokiaľ ide o zmeny miernejšieho charakteru. Prírodná kozmetika má na pokožku regeneračné účinky, bez narúšania jej biorytmu či vyvolania alergických reakcií. Neexistuje jednoznačná odpoveď na túto otázku. Všetko v skutočnosti závisí od potrieb pokožky a od toho, s akými problémami máme dočinenia. V prípade osôb, ktoré podstupujú dermatologickú liečbu, napr. z dôvodu tvorby akné na tvári užívajú lieky, by mala byť prvou voľbou dermatologická kozmetika s koncentrovanejším zložením. V situácii, kedy vás netrápia vážne kožné zmeny akými sú ekzémy, vašej pokožke úplne postačia kozmetické produkty na báze prírodných zložiek, napr. intenzívny hydratačný pleťový krém AMVI Cosmetics. Obsahuje všetko, čo je nevyhnutné v prírodných kozmetických prípravkoch určených na každodennú starostlivosť o pleť, dokonca aj citlivú či problematickú. Ide o produkt, ktorý sa používa s cieľom intenzívnej hydratácie pokožky.

Dermokozmetika je lepšou voľbou než kozmetika. Dermokozmetické prípravky spĺňajú normy liekov a kozmetiky súčasne. Vyznačujú sa liečivými účinkami. Predávajú sa v lekárni, disponujú preto väčším počtom výskumov a testov.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu