Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hanička a Murko sú po 2 rokoch opäť na turné a je to naozaj zábava!

Autori projektu Hanička a Murko - Lucia a Martin, a ich dcérka Hani, ktorá bola inšpiráciou pre vznik speváčky Haničky. PR článok Zobraziť galériu (5)
Autori projektu Hanička a Murko - Lucia a Martin, a ich dcérka Hani, ktorá bola inšpiráciou pre vznik speváčky Haničky. (Zdroj: Hanička a Murko )

Takto pred 2 rokmi museli kvôli pandémii prerušiť svoje Koncertné turné 2020. Táto jar však priniesla uvoľnenie opatrení a tak sa najobľúbenejšia bábková dvojica - Hanička a Murko - vybrala na celoslovenské turné. Precestujú všetky regióny, v ktorých navštívia 11 miest - tento víkend to budú 3 mestá na východnom Slovensku: Prešov, Košice a Spišská Nová Ves.

Každá doba má svojich obľúbených bábkových hrdinov. U dnešných dospelých to boli asi Macko Uško, Matleko alebo Pa a Pi. U ich detí je to Hanička a Murko. Malú speváčku Haničku a jej kocúrika Murka poznajú deti z mnohých živých koncertov po celom Slovensku, ale aj z YouTube, kde patria s viac ako 70-milióni videní k najpopulárnejším detským projektom.

Ich vystúpenie je kombináciou živého a dynamického koncertu a bábkového divadla. Na pódiu nie sú sami. Do koncertného vystúpenia sú zapojené aj dve šikovné herečky, ktoré sú ich veľkými kamarátkami a pomáhajú im urobiť z vystúpenia ozajstnú šou!

Hanička a Murko sú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Hanička a Murko )
Hanička a Murko sú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Hanička a Murko )

A čo robila malá škôlkarka Hanička so svojim kocúrikom posledné 2 roky, kedy bolo koncertovanie naživo dosť obmedzené?

Nezaháľali sme”, odpovedá s úsmevom textárka, scenáristka a režisérka projektu, Lucia Zimanyiová. Vystupovali sme online, natočili sme pre deti unikátnu celovečernú rozprávku Kúzelný kvet, v ktorej si s Haničkou a Murkom zahralo aj 30 bábkových zvieratiek a podarilo sa nám vystúpiť viackrát aj naživo, keď boli opatrenia trochu uvoľnené. Okrem toho intenzívne tvoríme aj na náš youtubový kanál, kde máme polovicu videní na pesničkách a druhú polovicu na vzdelávacích videách pre škôlkarov dodáva.

Počas pandémie natočili Hanička s Murkom celovečernú rozprávku Kúzelný kvet.
Zobraziť galériu (5)
Počas pandémie natočili Hanička s Murkom celovečernú rozprávku Kúzelný kvet.  (Zdroj: Hanička a Murko )

Na koncerte si deti vypočujú najobľúbenejšie hity Haničky a Murka. Ich autorom je Martin Zimanyi, ktorý skladá hudbu aj do televíznych relácií. Čo je zložitejšie? Hudba pre deti alebo do televízie?

“Je ťažké na to odpovedať“, smeje sa Martin. Naše pesničky nie sú prvoplánovo jednoduché, takže ani ich skladanie nie je jednoduchšie, ako tvorba pre dospelých. Musím však brať ohľad na to, že poslucháčmi sú malí škôlkari a tí sa chcú hlavne aktívne zabávať. Televízna hudba má zase svoje špecifiká, ktoré treba rešpektovať. Takže som vlastne rád, že môžem tvoriť oba žánre, dodáva.

Okrem hudby, spevu a tancu potešia autori projektu deti aj malými darčekmi. Každé dieťa dostane ako darček Murkove sladké lízatko a nálepku Haničky a Murka.

“Sú to drobnosti, ale deti veľmi poteší, keď sú hneď v úvode obdarované. Je na ne nesmierne milý pohľad, vedia sa tešiť naozaj z každej maličkosti. Preto sa s nimi radi stretávame naživo. Je to nenahraditeľná skúsenosť”, dodáva Lucia Zimanyiová.

Hanička a Murko sú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Hanička a Murko )

Príďte sa s vašimi najmenšími zabaviť aj vy! Hanička a Murko navštívia ešte Prešov, Košice, Spišskú Novú Ves, Považskú Bystricu, Banskú Bystricu, Trnavu, Pezinok, Bratislavu, Zvolen a Čadcu.

Vstupenky nájdete v sieti predpredaj.sk alebo na tomto linku.

Facebook Hanička a Murko.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu