Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Veroniku posadili na invalidný vozík: Odvážna kampaň s dôležitým posolstvom

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Slovenská katolícka charita)

„Verím tomu, že to má zmysel. Verím tomu, že sa na Slovensku aj s pomocou tejto kampane nájde dostatok ľudí, ktorí budú chcieť pomôcť tým, ktorí pomoc potrebujú,“ hovorí Veronika Cifrová-Ostrihoňová o charitnej kampani, ktorej sa stala ambasádorkou.

Vo videu charitnej kampane vystupuje popri známej moderátorke aj muž, ktorý žil na ulici, žena, ktorá sa z lásky k deťom striasla závislosti, a dve dievčatá, ktoré spoznávajú svet z invalidného vozíka, na ktorý sú pripútané už odmala. Rozprávajú svoje príbehy a v nich zaznievajú príbehy ďalších, ktorí rovnako v istom bode svojho života stáli na pódiu ulice a čakali na pomoc.

„Všetci sme raz pomoc potrebovali, no nie všetci sme ju aj dostali. V Charite sa snažíme, aby tých, na ktorých sa zabúda, bolo čo najmenej,“ hovorí generálny sekretár charity Erich Hulman a apeluje na schopnosť hocikoho z nás zapojiť sa. „Každý z nás má v rukách rozhodnutie, koľkým napokon dokážeme pomôcť.“

Predsa, každý si niečo želáme pod stromček. Túžba niektorých však spočíva v tom najmenšom a najvzácnejšom: v pomoci. Venovať pomoc ľuďom v núdzi a zažiť skutočného ducha Vianoc môžete tento rok vo vianočnej kampani od Slovenskej katolíckej charity, ktorú podporuje aj známa moderátorka.

Veroniku posadili na invalidný
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Slovenská katolícka charita)

Prísť o prácu a postupne o domov, mať nefunkčný vzťah, v ktorom je partner alebo partnerka násilníkom, mať dieťa s telesným alebo mentálnym hendikepom, to sú okolnosti, ktoré sa môžu prihodiť hocikomu z nás a nie všetci máme na to, aby sme ich zvládli. Sú medzi nami takí, ktorým v krízových situáciách chýba finančná či rodinná podpora a práve tí sa môžu v ťažkých dňoch opierať o pomoc Charity. Dnes ich je vyše 21-tisíc, ktorým Charita pomáha a mnohým z nich poskytuje aj druhý domov v 345 zariadeniach po celom Slovensku.

Práve Vianoce nám dávajú možnosť pocítiť vďaku za to, čo máme, a za ľudí, ktorí nás sprevádzali životom. Nie všetko, čo sme si vydobyli, sme si totiž zaslúžili sami. Vždy je za tým prítomnosť ľudí, rodiny a priateľov, ktorí nám pomohli rásť, alebo absencia prekážok, ktoré musia a museli prekonávať iní.

V charite môžeme darovať do najdrahšie, a tým je pomoc ľuďom po celom Slovensku. Zapojte sa aj vy a podporte pomoc pre ľudí v núdzi vo vianočnej zbierke. Výnos zbierky bude použitý na udržanie 345 zariadení po celom Slovensku a zveľaďovanie charitného diela pomoci ľuďom bez domova, obetiam násilia, osamelým seniorom či deťom a rodinám z chudobného prostredia. Prispieť môžete na čísle účtu SK18 1100 0000 0029 4411 6341 alebo online na https://charita.darujme.sk/zbierkanacharitu/.

Ďakujeme za vaše štedré srdcia!

Monika Čopíková

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu