Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zatepľovanie plochej strechy: Jedna voľba, pol storočia pohodlia!

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Austrotherm)

V lete sauna a v zime mraznička? Bŕ, tak to nie! Teplotné výkyvy v stavbách s plochými strechami sú nielen pocitovo nepríjemná, ale najmä poriadne drahá záležitosť. Ak chcete nahradiť nežiaduci pot a zimomriavky celoročným teplotným komfortom bez šokov pri pohľade na mesačné faktúry za energie, myslite včas na to, čím a s kým zatepľovať. A že nie ste expertom v téme? Nič sa nedeje! Pre úspešný výsledok stačí, ak sa s expertom spojíte.

Prečo je zateplená plochá strecha dobrý nápad?

Súčasné trendy v stavebníctve hovoria jasne. V kurze sú nízkoenergetické a pasívne domy, častejšie navrhované s plochou strechou. O čo väčšie je jej zaťaženie poveternostnými vplyvmi, o to dôslednejšie treba dbať na kvalitu návrhu a vyhotovenia vrátane dôkladného zateplenia.

V kurze sú nízkoenergetické a pasívne domy s plochou strechou
Zobraziť galériu (4)
V kurze sú nízkoenergetické a pasívne domy s plochou strechou  (Zdroj: Austrotherm)

Vhodne zvolená tepelná izolácia plochej strechy dnes už teda nie je žiaden nadštandard, ale skôr nevyhnutnosť – slúži ako prevencia pred dennými i sezónnymi teplotnými výkyvmi v interiéri, zvyšuje akustickú pohodu bývania, znižuje kondenzáciu vodných pár, eliminuje tepelné mosty, predlžuje celkovú životnosť stavby, a týmto všetkým prispieva k značnej finančnej úspore domácnosti.  

Ktorý materiál hrá v zatepľovaní prím?

Čo presne znamená „vhodne zvolená“ tepelná izolácia? Hoci na trhu nájdete množstvo rôznorodých produktov a spôsobov zatepľovania plochých striech, rozumné je staviť na materiál, ktorý popri dobrej cenovej dostupnosti zastrešuje celú škálu ďalších dôležitých benefitov.

Práve pre komplexnosť a početnosť výhod je v súčasnosti najvyhľadávanejším zatepľovacím materiálom expandovaný polystyrén (EPS). Zaujme nielen prvotriednou tepelnoizolačnou schopnosťou, ale aj nízkou nasiakavosťou, takže si za každých podmienok udržiava svoje tepelné a mechanické vlastnosti.

EPS neváži veľa, preto sa pri montáži kladie bez námahy a nepredstavuje zbytočnú váhovú záťaž pre strešnú konštrukciu. Polystyrénové dosky sú však napriek nízkej hmotnosti mimoriadne pevné, a teda aj extra odolné proti silnému vetru. Životnosť tohto materiálu dosahuje pri správnom použití až pol storočia. Jedno dobré rozhodnutie tak zlepší kvalitu života dvom až trom generáciám!

Komplexný systém zateplenia plochej strechy
Zobraziť galériu (4)
Komplexný systém zateplenia plochej strechy  (Zdroj: Austrotherm)

Preklepnite si výrobcu, len kvalitný materiál nestačí

Zvažujete, odkiaľ si zadovážiť EPS? Kvalitného dodávateľa spoznáte podľa toho, že okrem samotného materiálu vám poskytne aj svoje know-how a tým výrazne uľahčí celý proces zatepľovania od výberu produktu, cez poradenstvo až po montáž. Spoločnosť Austrotherm, európska špička vo výrobe tepelnoizolačných produktov z polystyrénu s viac ako 60-ročnými skúsenosťami na trhu, ponúka nielen najširšie produktové portfólio vo svojom segmente, ale aj služby navyše, a to ako štandardnú súčasť svojho bezplatného zákazníckeho servisu.

Vítaným bonusom je expertne vypracovaný kladačský plán spádovania plochej strechy vrátane praktického 3D náhľadu, čo zjednoduší orientáciu v projekte, minimalizuje odpad pri montážnych prácach a pomôže ušetriť peniaze optimalizovaním celkových nákladov.

Zatepľovacia novinka na slovenskom trhu

Austrotherm je u nás aj vo svete známy tým, že kladie veľký dôraz na inovovanie produktov a technologických postupov, vďaka čomu si udržiava náskok pred konkurenciou v uvádzaní noviniek na trh. Teraz ako jediný výrobca na Slovensku ponúka unikátny prefabrikovaný atikový prvok s vynikajúcimi tepelnoizolačnými vlastnosťami z EPS na zhotovenie okrajov plochých striech už za jeden deň, čím vnáša revolúciu do inak náročnej a časovo zdĺhavej realizácie atiky plochej strechy.  

Jedinečný atikový prvok z polystyrénu
Zobraziť galériu (4)
Jedinečný atikový prvok z polystyrénu  (Zdroj: Austrotherm)

Keď zatepľovať, tak s rozumom a s expertom na polystyrén. Viac na www.expertinapolystyren.sk.   

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu