Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO Vianočná explózia: Nemeckí manželia majú doma neuveriteľnú sviatočnú výzdobu

Tomu sa povie: Milovať Vianoce! Zobraziť galériu (2)
Tomu sa povie: Milovať Vianoce! (Zdroj: youteube/reuters)

RITELN - Skutočnú lásku k vianočným sviatkom zrejme cíti manželský pár z nemeckého mestečka Rinteln, ktorý sa rozhodol zaplniť svoj dom nespočetnými dekoráciami vrátane viac ako stovky vianočných stromčekov.

Školák (9) povedal Santa Clausovi, čo chce na Vianoce: Odchádzal s plačom, tie SLOVÁ ho zdrvili

Zvonku vyzerá domček Thomasa a Susanny Jeromineovcov nenápadne a blížiace sa Vianoce zvestuje len hŕstka umiernených dekorácií. Ale vo vnútri sa na ploche približne 105 metrov štvorcových tiesni rad stromčekov ovešaných blikajúcimi svetielkami a ozdobami, medzi ktorými je vyše 16-tisíc vianočných gulí. Len v obývacej izbe je viac ako pol tucta stromčekov.

VIDEO Vianočná explózia: Nemeckí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youteube/reuters)

Zbierka vianočných dekorácií Jeromineovcov začala nenápadne - túžbou kúpiť si pár vianočných ozdôb - ale v posledných niekoľkých rokoch prudko narástla. "Vždy som miloval Vianoce, všetok ten lesk, ozdoby a stromčeky. Samozrejme sme začínali s bežným jedným stromčekom v obývačke," povedal Thomas Jeromine agentúre Reuters. "Potom sme si hovorili, že by sme mohli mať tiež jeden stromček v hale, a jeden v kuchyni, a počas piatich rokov to doslova explodovalo," dodal.

S vianočnými prípravami začínajú v októbri a trvá im osem týždňov, než zaplnia všetky miestnosti s jedinou výnimkou, ktorou je ich spálňa. "Spálňa je našim útočiskom, keď už začneme mať Vianoc plné zuby. Na tom sme sa našťastie zhodli," vysvetľuje Susanne Jermineová. Ale inak je vianočná výzdoba úplne všade - vrátane toalety.

Viac o téme: Vianočný stromčekVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu