Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fica udalosť v Nice nenechala chladným: Prijatie opatrení, poskytnutie leteckej dopravy

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

ULÁNBÁTAR - Summit ASEM medzi Európou a Áziou poznačil teroristický útok vo francúzskom meste Nice. Premiér SR Robert Fico, ktorý rokuje v Mongolsku s medzinárodnými lídrami, vyjadril ľútosť pozostalým.

"Je mi veľmi ľúto všetkých obetí a všetkých ranených pri tomto odpornom teroristickom útoku. Rád by som prejavil Francúzom solidaritu," vyhlásil počas prebiehajúceho summitu slovenský premiér. Zároveň priblížil, že od incidentu je v kontakte so slovenským veľvyslanectvom vo Francúzsku, ako aj so slovenskými bezpečnostnými zložkami. V noci komunikoval aj so Slovenskou informačnou službou.

"Budú prijaté opatrenia, ktoré robíme v súvislosti s podobnými útokmi. Rovnako ministerstvo vnútra je pripravené poskytnúť pre tých ľudí, ktorí sú v Nice a v okolí aj leteckú prepravu," avizoval Fico. Premiér predpokladá, že aj svetoví lídri na summite budú tvrdšie reagovať na terorizmus vo svete. "Je to udalosť, ktorá bude opäť hýbať niekoľko mesiacov nielen Európou, ale aj celým svetom, pretože útoky sa objavujú vo všetkých kútoch sveta," skonštatoval Fico.

Vo francúzskom Nice zahynulo prinajmenšom 80 ľudí a niekoľko desiatok ďalších utrpelo zranenia po tom, ako nákladné auto vrazilo do davu ľudí oslavujúcich sviatok dobytia Bastily v prístavnom meste Nice na juhovýchode Francúzska. K incidentu došlo okolo 22.30 na rušnej promenáde Promenade des Anglais po slávnostnom ohňostroji.

Viac o téme: Teroristický útokRobert FicoFrancúzskoNice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu