Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nádej zomiera posledná: Je dohoda o brexite ešte stále možná? Lídri sa vzácne zhodli

Michel Barnier Zobraziť galériu (2)
Michel Barnier (Zdroj: SITA/AP/Virginia Mayo)

LUXEMBURG - Hlavný vyjednávač EÚ pre brexit Michel Barnier v utorok uviedol, že uzavretie dohody medzi Londýnom a Bruselom o odchode Británie z Európskej únie tento týždeň je ešte stále možné, britská vláda však musí predložiť jej oficiálne znenie. Informovala o tom agentúra AP.

"Aj keď uzavretie dohody bude náročné - čoraz náročnejšie - ešte stále je možné, že k nemu dôjde tento týždeň," povedal Barnier. Podľa Barniera je momentálne najväčšou výzvou premeniť britské návrhy na riešenie zložitého problému hraníc medzi Írskou republikou a Severným Írskom na "čosi záväzné". Je "najvyšší čas premeniť dobré úmysly na právny dokument", povedal Barnier pred utorňajším zasadnutím ministrov EÚ pre európske záležitosti.

Barclay súhlasí s Barnierom

Britský minister pre brexit Stephen Barclay v utorok uviedol, že dohoda medzi Londýnom a Bruselom o odchode Británie z Európskej únie je "ešte stále veľmi dosiahnuteľná". Informovala o tom agentúra AFP. "Rozhovory pokračujú. Musíme im dať priestor, aby napredovali, ale podrobné rozhovory prebiehajú a dohoda je stále veľmi dosiahnuteľná," povedal Barclay v Luxemburgu pred zasadnutím ministrov EÚ pre európske záležitosti.

Stephen Barclay
Zobraziť galériu (2)
Stephen Barclay  (Zdroj: SITA/AP/Virginia Mayo)

Viac o téme: Veľká BritániaMichel BarnierDohoda o brexiteStephen Barclay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu