Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Mayová odmietla vystúpiť v europarlamente: O brexite chce rokovať len za zatvorenými dverami

Theresa Mayová
Theresa Mayová (Zdroj: SITA/Stefan Rousseau/PA via AP)

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová odmietla ponuku predsedu Európskeho parlamentu (EP) Antonia Tajaniho, aby vystúpila v pléne EP a vysvetlila poslancom pozíciu Veľkej Británie vo veci brexitu. S odvolaním sa na zdroje z Európskeho parlamentu o tom vo štvrtok informoval britský denník The Guardian.

Mayová údajne oznámila Tajanimu, že chce rokovať len za zatvorenými dverami s ním a s predsedami jednotlivých politických frakcií v EP. Podľa jedného z nemenovaných poslancov EP, na ktorých sa The Guardian odvoláva, Mayovej rozhodnutie sklamalo viacerých kľúčových poslancov a skomplikovalo tak pozíciu Londýna, ktorý potrebuje pre hladké vyjednanie brexitu aj súhlas europoslancov. "Je to ďalší gól do vlastnej bránky," cituje denník nemenovaného poslanca.

Ku kauze sa vyjadril aj nemecký europoslanec Elmar Brok, ktorý je aj členom výboru EP pre rokovania o vystúpení Británie z EÚ. "Európsky parlament je naďalej ochotný hľadať flexibilné riešenia. Tak načo si robiť nepriateľov? Je to smiešne," povedal Brok.

Viac o téme: Európsky parlamentTheresa Mayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu