Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Členovia vlády v Británii plánujú stretnutie: Reč bude o stratégii brexitu

Theresa Mayová
Theresa Mayová (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová sa plánuje stretnúť s členmi svojej vlády v stredu a prerokovať s nimi plány vlády na odchod z Európskej únie.

Ministri by sa mali stretnúť vo vidieckom sídle britských premiérov paláci Checquers neďaleko Londýna, oznámila dnes anglická tlačová agentúra Press Association. Očakáva sa, že budú rokovať o najbližších krokoch vlády, ktoré musí urobiť po prekvapivom schválení brexitu v júnovom referende. Objavili sa špekulácie, že premiérka spustí dvojročné prechodné obdobie vedúce k odchodu Británie z Európskej únie bez konzultovania s parlamentom.

Väčšina členov parlamentu je proti brexitu, čo znamená, že akékoľvek hlasovanie o plánoch na odchod z únie by Dolná komora parlamentu nemusela schváliť. Mayová stála pred referendom na strane zotrvania v EÚ, ale zaviazala sa rešpektovať výsledok referenda a realizovať želanie väčšiny britských voličov. Zatiaľ napriek nátlaku ostatných členských krajín EÚ nepovedala, kedy spustí proces brexitu, ktorý sa začína odvolaním sa na článok 50 Lisabonskej zmluvy.

Viac o téme: Theresa MayováBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu