Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na bruselskom letisku našiel domov, potom aj smrť: Tragický osud bezdomovca Rosaria

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Medzi 32 obeťami nedávnych teroristických útokov v Bruseli je aj muž, ktorý "býval" na letisku Zaventem. Samovražedným atentátom totiž podľahol aj bezdomovec Rosario Valcke, ktorému letisková hala poskytovala niekoľko mesiacov útočisko, informoval dnes belgický denník La Libre.

O smrti päťdesiatšesťročného bezdomovca Rosaria sa jeho rodina dozvedela v utorok, teda presne týždeň po atentátoch na letisku a v stanici metra Maalbeek. "Do tej chvíle sme žili v neistote," povedala novinárom Rosariova matka Nicole Hamelová. "Samozrejme, že očakávate to najhoršie, pretože ste o ňom už týždeň nič nepočuli, ale keď sa stretnete s realitou, je to rovnako hrozne bolestivé," uviedla.

Rosario Valcke "býval" v odletovej hale letiska Zaventem niekoľko mesiacov. Na ulicu sa dostal, keď vlani stratil prácu skladníka. "Pretože mal finančné problémy, musel sa vzdať svojho bytu v centre mesta Zaventem," povedala Hamelová. "Pretože ja bývam v sociálnom byte, nemohla som ho ubytovať," dodala s tým, že jej syn nechcel spať na ulici, a tak sa rozhodol nocovať na letisku. "Bolo tam v noci teplo," vysvetlila Rosariova matka.

Muž, ktorý sa podľa svojej rodiny a známych aj napriek neľahkému osudu stále usmieval a zachovával si optimistický pohľad na svet, sa vraj pred časom rozhodol vrátiť svoj život do správnych koľají. Mal údajne už dohovorených aj niekoľko pracovných pohovorov. "Rosario ma uistil, že keď bude mať novú prácu a strechu nad hlavou, na letisko už nikdy nevkročí," povedala Hamelová. "Túžil mať znova vlastný domov."

 

Viac o téme: BezdomovecTeroristický útokBrusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu