Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Papučová noc: Non-stop premietanie až do rána!

Bastardi
Bastardi

BRATISLAVA – V piatok 5. decembra 2008 sa minútu pre polnocou posledného dňa konania 10. Medzinárodného filmového festivalu Bratislava začne populárna Papučová noc. Diváci si budú môcť užiť nočné premietanie troch najlepších titulov 10. MFF Bratislava, ako aj najlepšie distribučné filmy roka 2008 podľa internetového portálu Kinema.sk.

Tradičné podujatie Papučová noc zavŕši jubilejný 10. ročník Medzinárodného filmového festivalu, ktorý sa začal v piatok 28. novembra 2008. Diváci si budú môcť vybrať z dvoch ponúk. Jednu z nich predstavuje trojica najlepších filmov 10. ročníka MFF Bratislava, pričom ich maratón odštartuje krátka snímka About Socks and Love mladej slovenskej režisérky Michaely Čopíkovej (na festivale je film súčasťou sekcie Slovenské filmy 2008).

Prvým dlhometrážnym filmom tejto ponuky bude švédsky film Vpustiť toho pravého režiséra Tomasa Alfredsona. Napínavý dej strašidelného hororu, ktorý bol zaradený do sekcie Made in Europe, sa odohráva začiatkom osemdesiatych rokov 20. storočia na zimnom štokholmskom sídlisku. Napätie sa nevytratí ani pri ďalšom filme.

Snímka Bastardi mexického režiséra Amata Escalanteho, ktorú aj osobne uviedol v Bratislave, rozpráva o dvoch mexických námedzných robotníkoch žijúcich v Los Angeles. Tretím filmom, ktorý uvidia bdelí diváci nadránom, bude taliansky film Sviatočný augustový obed, režisérsky debut skúseného scenáristu Gianni Di Gregoria. Filmy Bastardi a Sviatočný augustový obed sú súčasťou Medzinárodnej súťaže prvých a druhých hraných filmov hlavnej sekcie MFF Bratislava.

V druhej kinosále budú paralelne s najlepšími filmami festivalu prebiehať projekcie prvého, druhého a štvrtého najlepšieho distribučného filmu roka 2008 podľa filmového internetového portálu Kinema.sk.

Jednotlivé tituly Papučovej noci programu Kinema budú zverejnené vo štvrtok večer (4.12.2008) po slávnostnom vyhlásení výsledkov ceny Kinema – Film roka 2008. Lístky na papučovú noc sú už v predaji vo festivalových pokladniach Palace Cinemas za cenu 199 Sk / 6,61 €.

Lístky na toto podujatie si nie je možné vybrať na akreditáciu ani na permanentku, cena platí pre všetkých potenciálnych divákov. Vstupenka na Papučovú noc sa viaže na jednu z uvedených kinosál a počas podujatia nie je možné vidieť jedno predstavenie v jednej kinosále a ďalšie v druhej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu