Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Zlatý Bažant spríjemní MFF Bratislava

BRATISLAVA – K Medzinárodnému filmovému festivalu Bratislava neodmysliteľne patrí značka Zlatý Bažant, ktorá je generálnym partnerom MFF Bratislava už siedmy rok. V spolupráci s festivalom realizuje sprievodné podujatia, ktoré sa stali tradičným spestrením filmového programu a obľúbenými udalosťami festivalu v priestoroch Palace Cinemas v Auparku.

K podujatiam, ktoré sa v minulých rokoch tešili veľkému záujmu verejnosti, patrí autorská súťaž Zaži dotyk slávy. Určená je všetkým návštevníkom, ktorí nechcú byť len pasívnymi účastníkmi festivalu, ale chcú si vyskúšať vlastné filmové umenie a úskalia skutočných tvorcov. Vďaka súťaži Zaži dotyk slávy, ktorá sa tento rok na pôde festivalu uskutoční už po štvrtýkrát, budú mať príležitosť nakrútiť vlastný amatérsky reklamný spot alebo napísať námet na scenár reklamného spotu na pivo Zlatý Bažant. Súťaž bude vyhlásená v deň otvorenia 9. MFF Bratislava, kedy budú zverejnené aj jej pravidlá a podmienky. Všetci výhercovia budú oznámení na slávnostnom vyhlásení výsledkov súťaže v jednej z festivalových kinosál. Víťaz v kategórii o najlepší reklamný spot si prevezme Zlatú trofej a 1000 EUR, udelia sa aj ďalšie štyri finančné ceny. Víťaz kategórie o najlepší námet na reklamný spot získa 500 EUR a naprázdno neodídu ani ďalší dvaja najlepší. Súčasťou odovzdávania bude aj premietanie najlepších spotov.

Súťažné filmy tohtoročného MFF Bratislava budú opäť hodnotiť štyri poroty, svoj názor na najlepší film festivalu však budú môcť v diváckom hlasovaní vysloviť aj návštevníci festivalu. Režisér filmu, ktorý osloví najviac slovenských divákov, si v závere festivalu prevezme Divácku cenu Zlatý Bažant. V minulom roku si cenu Zlatý Bažant od akademického sochára Jána Kondáča odniesol poľský film Z kaluže do blata Slawomira Fabickeho a sošku v tvare bažanta si z rúk predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa spoločnosti Heineken Slovensko Dimitara Alexieva prevzal hlavný predstaviteľ filmu Antoni Pawlicki. Z hlasujúcich v Diváckej cene Zlatý Bažant bude vyžrebovaných 15 šťastlivcov, ktorí získajú 364 plechoviek piva Zlatý Bažant, čo predstavuje jedno pivo na každý deň až do začiatku nasledujúceho 10. MFF Bratislava 2008.

Jedinečnou súčasťou festivalu je v jeho závere premietanie troch najúspešnejších filmov pod názvom Papučová noc s pivom Zlatý Bažant, ktorá sa za uplynulé roky stala jedným z najúspešnejších a najnavštevovanejších podujatí festivalu. Po minulé dva roky ponúkla až šesť divácky najúspešnejších festivalových filmov v dvoch kinosálach. Atmosféru tejto netradičnej noci budú počas premietania spríjemňovať opäť papuče a plechovka piva Zlatý Bažant, ktoré ako symbol domova a pohody dostane každý návštevník Papučovej noci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu