Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nový film amerického režiséra Roberta Redforda otvorí 14. MFF Bratislava

The Company You Keep
The Company You Keep (Zdroj: MFF Bratislava)

The Company You Keep - nový film amerického režiséra Roberta Redforda slávnostne otvorí 14. ročník Medzinárodného filmového festivalu Bratislava v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava. Festival sa uskutoční v termíne od 9. do 15. novembra a následne sa presunie do Banskej Bystrice, kde bude od 16. do 17. novembra pokračovať Festivalovými dňami.

 

Medzinárodný filmový festival Bratislava sa počas minulého ročníka vrátil na staromestskú stranu Dunaja a aj tento rok zostáva jeho hlavným dejiskom multiplex Cinema City v modernom centre Eurovea. Kinosály multiplexu zaručujú vysoko kvalitnú prezentáciu festivalových filmov. Nástup digitálnych technológií a ubúdanie 35mm kópií si vyžaduje od festivalovej organizácie flexibilné prispôsobenie sa tomuto trendu a nutnosť zabezpečenia digitálnych projekcií. Diváci, ktorí uprednostňujú komornejšiu atmosféru kina sa môžu tešiť na projekcie v Kine Lumière, v Kine Mladosť a v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava, ktoré bude miestom slávnostného otvorenia festivalu.

Slávnostný večer otváracieho ceremoniálu zavŕši nový film Roberta Redforda The Company You Keep, ktorý mal svetovú premiéru len nedávno na prestížnom festivale v Benátkach. Oscarový režisér a predstaviteľ jednej z hlavných úloh Robert Redford nakrútil akčný politický thriler, ktorý vznikol podľa rovnomenného románu Neila Gordona. Hlavným hrdinom filmu je mladý, dravý investigatívny novinár, v podaní talentovaného Shia LaBeoufa, ktorý sa dostane na stopu napínavého príbehu  a  tým odkrýva temnú minulosť bývalých politických radikálov. Film je obsadený hviezdnymi osobnosťami súčasného filmu ako napr. Susan Sarandonová, Nick Nolte, Julie Christieová, Chris Cooper či Anna Kendricková.

Tohtoročný 14. Medzinárodný filmový festival Bratislava premietne vo svojom programe kvalitné, žánrovo a  tematicky rôznorodé filmy. Jadro festivalového programu tvoria tri súťažné sekcie, ktoré dopĺňajú stabilné aj nové nesúťažné sekcie - Panoráma, Proti prúdu, Antidepresíva, Príbehy  a  Made in Slovakia, ktorej súčasťou bude po prvýkrát aj Súťaž celovečerných hraných a animovaných filmov. Chýbať nebude ani Pocta, ktorá je v tomto roku venovaná jednému  z  najvýznamnejších srbských režisérov Goranovi Paskaljevićovi. Festivalový program zahŕňa aj sekciu s názvom Goya Awards – 25. výročie, ktorá odprezentuje španielske filmy, ocenené cenou Španielskej filmovej akadémie za najlepší film. V programe opäť nechýba už tradičná sekcia  Azyl – krátke filmy, ktorá ponúkne prierez krátkometrážnej tvorby zloženej z minútových a päťminútových filmov a Zvláštne uvedenie, v ktorom sa  predstaví päť autorských portrétov z dokumentárneho cyklu Fotografi.

14. MFF Bratislava potrvá v hlavnom meste od 9. do 15. novembra a potom sa presunie do Banskej Bystrice kde bude pokračovať Festivalovými dňami.

Podrobnejšie informácie o nadchádzajúcom 14. Medzinárodnom filmovom festivale Bratislava nájdete na internetovej stránke www.iffbratislava.sk  a  na www.facebook.com/bratislavaiff

- reklama -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu