Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KDH zaradilo na kandidátku katolíckeho aktivistu Kováčika

Tomáš Kováčik
Tomáš Kováčik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na kandidačnú listinu KDH pribudol hovorca prvého Pochodu za život a katolícky aktivista Tomáš Kováčik. Kandidovať bude zo 149. miesta. Ako povedala dnes pre agentúru SITA hovorkyňa hnutia Nataša Žembová, od rady, ktorá schvaľovala kandidátku 24. októbra v Trnave, nastalo niekoľko zmien.

„Okrem toho, že zomrela Anička Neumannová, ktorá bola na 22. mieste, niekoľko kandidátov sa vzdalo kandidatúry. Preto sa na uvoľnené miesta posunuli náhradníci, posunulo sa poradie,“ uviedla.

Kresťanskí demokrati dnes na ministerstve vnútra odovzdali kompletnú kandidátku. KDH má na kandidátke desiatky mladých nových tvárí, 25 žien, Róma Ivana Ráca, ťažko telesne postihnutého Janka Miha, aktivistov z rôznych pro life organizácií – Eva Grey, Marek Michalčík, Renáta Ocilková, Nataša Žembová, Marián Čaučík a Tomáš Kováčik. Predsedníctvo KDH tiež tento týždeň schválilo na 74. miesto kandidátky nominanta Alojza Hlinu – mladého živnostníka z Oravy Petra Joštiaka.

„Kandidátka KDH vyjadruje otvorenosť a flexibilitu. Mladí ľudia nemajú nahradiť starých, ale doplniť ich skúsenosti a zručnosti. Tentoraz sa na kandidátke odráža celé spektrum odborníkov z rôznych oblastí,“ dodala Žembová. 

Kresťanskodemokratické hnutie povedie do parlamentných volieb predseda Ján Figeľ, za ním na kandidačnej listine budú Miroslava Szitová, Peter Belinský, Július Brocka a Ján Hudacký. Do prvej desiatky sa dostali aj Miroslav Moravčík, Pavol Zajac, Pavol Hrušovský, Pavol Abrhan a František Orlovský. 

Parlamentné voľby budú v sobotu 5. marca 2016. Voľby do národnej rady sa riadia novou volebnou legislatívou, zákonom o podmienkach výkonu volebného práva a zákonom o volebnej kampani. Politické subjekty, ktoré sa chcú uchádzať o hlasy voličov, musia kandidačné listiny podať do 6. decembra.

Viac o téme: Kandidačná listinaKDHTomáš Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu