Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najnovší prieskum potvrdzuje pád Smeru: Hlavným súperom je #Sieť, SaS presne na hranici

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Preferencie strany Smer-SD vo februári poklesli, no strana si stále drží prvenstvo. Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila od 8. do 16. februára agentúra Phoenix Research online na vzorke 1 009 respondentov starších ako 18 rokov. So stranou Smer-SD sympatizuje 29,3 percenta opýtaných.

Oproti prieskumu rovnakej spoločnosti z prelomu januára a februára Smeru klesli preferencie o vyše šesť percent. Hlavným súperom vládnej strany v marcových voľbách podľa aktuálneho prieskumu zostáva strana Sieť s podporou 16,8 percenta.

Tretiu priečku obsadila strana Most-Híd, ktorej by dalo svoj hlas 8,4 percenta respondentov. Za nimi podľa prieskumu skončila strana SNS s podporou 7,4 percenta, nasleduje KDH so 6,6 percenta, hnutie OĽaNO - NOVA so 6,1 percenta a SaS so ziskom päť percent. Do parlamentu by sa dostalo sedem strán.

Pred bránami parlamentu by zostala strana SMK, ktorú by išlo voliť 4,3 percenta opýtaných či hnutie Sme rodina - Boris Kollár (2,3 %). Ostatné strany by nezískali ani dvojpercentnú podporu. 

Na voľbách do Národnej rady SR by sa podľa prieskumu zúčastnilo 58,6 percenta opýtaných, z nich 7,3 percenta zatiaľ nevie, koho by volilo. Svoju účasť ešte zvažuje 18,9 percenta respondentov a 22,5 percenta opýtaných deklaruje, že sa na parlamentných voľbách nezúčastní. 

Najnovší prieskum potvrdzuje pád
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: PrieskumSmer-SDSaSVoľby 2016#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu