Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prieskum neprekvapil: Voľby by vyhral SMER, do parlamentu by sa dostal aj Procházka či KDH

SMER by sa dostal do parlamentu s výrazným náskokom
SMER by sa dostal do parlamentu s výrazným náskokom (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Keby boli parlamentné voľby zajtra, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 40,8 percenta. Ako ďalej vyplýva z prieskumu spoločnosti Median SK, do NR SR by šla i strana Sieť, tú v prieskumu podporilo 8,9 percenta respondentov. Nasleduje strana KDH so ziskom 8,1 percenta, koalícia OĽaNO - NOVA s ôsmimi percentami a Most-Híd so ziskom 7,1 percenta. Do parlamentu by sa dostala aj SNS, ktorú podporilo 6,3 percenta opýtaných i SaS so ziskom 5,7 percenta. Naopak, pred bránami národnej rady by zostala strana SMK či SDKÚ-DS.

Ako ďalej z prieskumu vyplýva, v prípade, že by boli voľby do Národnej rady SR, zúčastnilo by sa na nich 53,3 percenta opýtaných, 42,2 by voliť nešlo a necelých päť percent respondentov sa nevedelo rozhodnúť. Na otázku "Keby zajtra boli voľby do Národnej rady SR, zúčastnili by ste sa na nich?" odpovedalo 29,7 percenta opýtaných "určite áno", 23,6 percenta "skôr áno", 10,4 percenta "skôr nie" a 31,8 percenta "určite nie". 

Spoločnosť Median SK spravil prieskum volebných preferencií od 14. septembra do 11. októbra na reprezentatívnej vzorke 1 217 respondentov starších ako 18 rokov podľa veku, pohlavia, vzdelania, veľkosti miesta bydliska, kraja a v južných okresoch podľa slovenskej národnosti. Výsledky prieskumu poskytol Jakub Varga zo spoločnosti.

Viac o téme: PrieskumSaSKDHSNSSMERMost-HídSIEŤOĽaNO - NOVA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu