Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Voľby 2016 Šebej má vážne obavy: Ak uspeje Kotleba a Kollár, toto hrozí Slovensku!

František Šebej
František Šebej (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensku hrozí pri jeho predsedníctve v Rade Európskej únie hanba, ak sa skutočne do parlamentu dostanú strany Mariana Kotlebu a Borisa Kollára. Myslí si to František Šebej z Mosta-Híd.

"V okamihu, keď sa budú mať možnosť ľudia z týchto strán chopiť niečoho takého, ako je predsedníctvo, nutne zlyhajú. Ľudia, ktorých privedú do parlamentu Kotleba a Kollár, sú ľudia, ktorí nemajú ani vzdelanostnú, ani hodnotovú, ani intelektuálnu výbavu, aby sa podieľali na takýchto zložitých politických procesoch," povedal Šebej, podľa ktorého budú do predsedníctva títo ľudia vnášať iba chaos a hanbu. 

Na pondelkovom (7.3.) bruselskom summite k utečencom sa Slovensko kvôli Kotlebovi podľa Šebeja nebude cítiť inak ako Maďarsko, Francúzsko či Grécko, ktoré majú tiež v parlamente extrémistické strany. "Nie je to unikátny prvok, aj keď je hanebný a nemáme byť na čo hrdí," povedal.

Ak bude Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko v parlamente, bude to vypovedať podľa Šebeja o tom, že liberálna demokracia naráža na limity definované mentálnym nastavením časti ľudí. "To, že ľudia volia nacistov, znamená, že ich mentálna výbava tomu zodpovedá, volia niečo, čo ich priťahuje," uviedol Šebej.

Odmieta, že by prípadné zvolenie Kotlebu mali na svedomí štandardné politické strany, ktoré u voličov zlyhali. Zvolenie extrémistov do parlamentu nie je podľa Šebeja naša špecialita. "Je to kaz na demokracii, že tieto politické strany odrážajú hodnotové emocionálne vybavenie časti populácie všade na svete," uzavrel Šebej.

Viac o téme: František ŠebejMosta-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu