Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Voľby 2016 Pre Procházku je dôležité číslo účasti: Pre Slovensko to má takýto význam!

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Pre predsedu strany Sieť Radoslava Procházku je z dnešného dňa dôležité číslo volebnej účasti. Ako povedal v príhovore k účastníkom volebnej noci Siete v bratislavskom hoteli Devín, „pre mňa osobne je to kľúčové číslo práve preto, že indikuje, či vôbec a v akom rozsahu ľudia ešte veria možnosti svojím vlastným hlasom na Slovensku niečo zmeniť.

Šéf strany má pocit, že bude toto číslo dobré. To, že ľudia možno prišli k volebným urnám v prekvapujúco vysokom počte, je podľa neho veľmi dôležitý odkaz aj do budúcnosti, ktorá zrejme nebude úplne jednoduchá. „Ale myslím si, že je dobré nastaviť latku očakávaní primerane faktu, že kandidujeme po prvýkrát a je to preto všetko otvorené,“ dodal.

Ako Procházka ďalej povedal, do volieb šli s pokorou, pričom sa pokojne môže stať, že dostanú na pokoru o dôvod viac. „Sme tu na dlhú trať, chceme dlhý príbeh a keď sa človek potkne a spadne, tak sa to stane preto, aby sa lepšie naučil vstávať,“ poznamenal. Za dôležité dnes večer považuje pocit, že spravili všetko, čo bolo treba a čo bolo v ich silách, že nič neodflákali a dali do toho všetko. 

Šéf strany bude smutný za každého kandidáta, ktorý sa nedostane „do vnútra“, a o ktorom je presvedčený, že by mal dostať príležitosť presadiť sa vo verejnej službe. Nemá však nastavenú latku, s čím bude, resp. nebude spokojný. Do volieb však Sieť šla podľa neho s cieľom vypýtať si poverenie na zostavenie vlády. Hotel Devín, kde dnes strana trávi volebnú noc, má podľa Procházku dobrú karmu, keďže tu mal volebnú centrálu i prezident Andrej Kiska či bratislavský primátor Ivo Nesrovnal. 

Viac o téme: Radoslav Procházka#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu