Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bugár si teda poriadne verí: Z tohto výroku o víťazstve zostanete zaskočení!

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Cieľom Mosta-Híd v marcových parlamentných voľbách je podľa predsedu strany Bélu Bugára dvojciferný výsledok. Ako povedal, nemyslí si, že treba vyhrať prieskumy.

„Treba vyhrať voľby,“ vyhlásil. Most-Híd však do vlády nepôjde za každú cenu. „Našou snahou je vymeniť vládu jednej strany. Vláda jednej strany Slovensku škodí. Tomu chceme zabrániť. Naše podmienky pre vstup do vlády sú hodnotové, aj programové. Uvidíme, či bude možné sa dohodnúť. Toto sa týka aj pravicovej alternatívy,“ konštatoval.

Ak po voľbách nebude môcť vzniknúť stredopravá vláda, každá strana si bude musieť podľa Bugára zvážiť, či jej hodnoty a program sa dajú zladiť so Smerom. „Veď Smer prijímal celé štyri roky také návrhy, ktoré sú presným opakom toho, čo chceme my. Napríklad zvyšovanie daňového a odvodového zaťaženia alebo rast dôchodkov obyčajným ľuďom o necelé dve eurá, ale tí, čo majú dôchodky 1 500 eur, tým chceli zdvihnúť o 170 eur. Toto podporovať nemôžeme,“ vyhlásil. 

Podľa Bugára treba všetko urobiť pre to, aby mohla vzniknúť pravicová vláda. „To však nestojí len na strane Most-Híd. To je otázka aj na iné strany a hlavne na Radoslava Procházku. Ten ako keby zatiaľ odmietal staré pravicové strany, pretože chce na úkor starých pravicových strán získať hlasy. Pokiaľ si myslí, že pre neho je najdôležitejšie od každého zobrať hlasy, teda od KDH a Mosta-Híd, on tým získa 15 percent a my po sedem, tak nič vlastne nezíska,“ upozornil.

Ak by Procházka robil politiku inak a snažil by sa získať hlasy nerozhodnutých voličov alebo voličov, ktorí vidia, že SDKÚ sa do parlamentu nedostane, bolo by to v poriadku. „Vyzerá to však tak, že on chce oslabiť Most-Híd, ale aj KDH. Táto taktika je zlá. Dáva tým oveľa väčšiu možnosť práve Smeru,“ dodal líder Mosta-Híd. 

Viac o téme: Béla BugárMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu