Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Koketovanie so Smerom už začalo: Niekomu nevadí nečestná politika ani súkromný biznis

Erika Jurinová
Erika Jurinová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti je podľa podpredsedníčky NR SR Eriky Jurinovej za vytvorenie stredopravej vlády po marcových voľbách.

„Zdá sa však, že väčšina politických stredopravých strán už verejne koketuje s myšlienkou na zostavenie vlády so stranou Smer-SD. Pre nás je takáto alternatíva neprijateľná, pretože so stranou Smer-SD, kde si každý rieši len svoj biznis, sa čestná politika robiť nedá,“ povedala Jurinová.

Potenciálnymi partnermi pre obyčajných ľudí sú podľa Jurinovej pre vytvorenie novej vládnej koalície strany, ktoré deklarujú jasnú a konkrétnu snahu bojovať proti rozkrádaniu našich spoločných peňazí nielen slovami, ale aj konkrétnymi skutkami. „Zároveň sa nová vláda musí pustiť do riešenia tých oblastí, ktoré boli roky zanedbávané – zdravotníctvo či školstvo sú toho príkladom,“ uviedla. 

Vládnutie pravicových strán je podľa Jurinovej jediná alternatíva, ktorá ochráni Slovensko od ďalšieho drancovania a rozkrádania. „Ak sa nevytvorí stredopravá koalícia, hrozí, že na Slovensku vznikne vláda Smer-SNS a krajina sa vráti do čias najväčších káuz, ako bola emisná kauza, mýtny tender a iné,“ zdôraznila.

Viac o téme: NR SRObyčajní ľudiaErika Jurinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu