Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Bugár nebude rokovať o vláde so Smerom, ale so Sulíkom: Preferujeme stabilnú pravicovú vládu

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Most-Híd nebude rokovať o vytvorení vlády so Smerom-SD. Ako povedal dnes po rokovaní predsedníctva strany jej šéf Béla Bugár, prioritou Mosta-Híd je vytvorenie stabilnej pravicovej vlády.

„Budeme o tom rokovať. Ak dostane poverenie vytvoriť vládu predseda SaS Richard Sulík, budeme s ním o tom rokovať. Pre nás je priorita stabilita,“ vyhlásil Bugár. Pravicová vláda však nemôže vzniknúť bez účasti alebo podpory Slovenskej národnej strany (SNS). „Nie my dostaneme poverenie. On (Sulík) musí vyrokovať s jedným, aj s druhým,“ povedal na možnú spoluprácu s národniarmi Bugár. Potom sa podľa neho Most-Híd rozhodne, až to Sulík vyrokuje. 

Most-Híd si bude klásť pri vstupe do vlády aj podmienky. „Budú aj podmienky. Máme program. Vláda musí byť stabilná a musí zabezpečiť splnenie podmienok strán,“ dodal.  Boris Kollár dnes oznámil, že jeho strana Sme rodina by pravicovú vládu v parlamente podporovala. Pravicová vláda zložená zo SaS, OĽaNO, Most-Híd, SNS a Siete s podporou Sme rodina by v NR SR disponovala 87 poslancami. 

Víťazom parlamentných volieb v sobotu 5. marca sa stal Smer-SD so ziskom 28,28 % odovzdaných hlasov. Na druhom mieste skončila strana SaS so ziskom 12,10 % odovzdaných hlasov. Nasledujú OĽaNO-NOVA (11,02 %), SNS (8,64 %), Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko (8,04 %), SME RODINA – Boris Kollár (6,62 %), Most-Híd (6,50 %) a #Sieť (5,60 %). Menej ako päť percent hlasov získali KDH (4,94 %), a SMK (4,04 %). Ostatné politické subjekty nedosiahli ani jedno percento hlasov. Účasť na voľbách bola 59,82 percenta oprávnených voličov. 

Viac o téme: Richard SulíkBéla BugárMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu