Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Predvolebný rozruch na mítingu Mostu-Híd: Béla Bugár vraj uvažuje o vládnutí so Smerom

Robert Fico a Béla Bugár
Robert Fico a Béla Bugár (Zdroj: SITA,)

BRATISLAVA - Predvolebné preferencie Smeru napovedajú, že pravdepodobne nezíska dostatok kresiel v parlamente na vytvorenie samostatnej vlády. Práve preto sa často v médiách skloňuje otázka, koho by si líder Robert Fico vybral za koaličného partnera a kto je možný kandidát na spoluprácu. Pokým niektoré strany mu už vopred povedali jasné nie, iné stále lingvisticky lavírujú. Najnovšie svoje slová musel vysvetľovať predseda Mostu-Híd Béla Bugár, ktorý sa mal vyjadriť, že ak neuspeje pravica, kvôli programu bude psia povinnosť ísť so Smerom. Bugár však trvá na tom, že sú vytrhnuté z kontextu a o takomto vládnutí určite neuvažujú.

Bugár má pred voľbami vážne obavy: Spojenie týchto strán by bolo tou najhoršou vládou!

Prioritou Mosta-Híd je účasť na budúcej pravicovej vládnej koalícii a niektoré prieskumy ukazujú, že je šanca na vznik takejto koalície, povedal podľa Denníka N vo štvrtok večer na mítingu strany v Galante Béla Bugár. Existujú pritom dva reálne zlé scenáre – ako pokračovanie vlády jednej strany alebo koalícia Smeru a SNS. Preto aj keď treba urobiť všetko pre vznik pravicovej vlády, musím jednu vec povedať, dodal Bugár.

„Pre nás je veľmi dôležitá jedna vec (…) pokiaľ bude možnosť z nášho programu pri koaličných rokovaniach uskutočniť čo najviac, (…) pokiaľ budeme mať možnosť, aby sme pomohli tomuto regiónu a vôbec regiónom južného Slovenska, (…) je to psia povinnosť, ale len vtedy,“ odpovedal Bugár na otázku moderátora, či je Most-Híd ochotný ísť do koalície aj so stranou Smer.

Tieto slová určite zarazili všetkých, ktorí žili v domnení, že strana Most-Híd povolebnú spoluprácu so Smerom dôrazne odmieta. Nakoniec sa voči komentáru, ktorý písal Denník N, ohradil aj samotný šéf strany Béla Bugár a uviedol na sociálnej sieti, že jeho vyjadrenie bolo vytrhnuté z kontextu.

 

Dnešný komentár v Denníku N bol postavený na vytrhnutých vetách z kontextu. Vyzerá, že komentátor bol na inom mítingu...

Posted by Bugár Béla on 19. február 2016

"Vyzerá, že komentátor bol na inom mítingu ako ja. Chcem dôrazne zopakovať, to, čo hovorím už rok tak v médiách, ako aj na stretnutiach s občanmi. Cieľom Most-Híd je vznik pravicovej vlády. Robíme na tom intenzívne denno denne. Neuvažujeme o vládnutí so Smerom. To, že našou prioritou pre vstup do vlády bude náš program, je úplne samozrejmé. Máme najlepší program, máme jasné hodnoty. Na týchto faktoch nič nezmenia ani pokrivené interpretácie našich vyjadrení," vysvetlil svojim zneisteným voličom Bugár na Facebooku.

 

Viac o téme: Béla BugárMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu