Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Radičová sa po rokoch zapojila do politiky: Zosmiešňujúci útok na Fica tesne pred voľbami!

Expremiérka Radičová a premiér Fico. Zobraziť galériu (4)
Expremiérka Radičová a premiér Fico.

BRATISLAVA - Tesne pred voľbami si Robert Fico nenechá ujsť jedinú príležitosť, aby sa nepochválil svojimi činmi. Časté tlačovky sa konajú najmä v súvislosti so znižovaním nezamestnanosti a vytváraním pracovných miest. Pochvalné ódy mu však zrušila bývalá premiérka Iveta Radičová. Tá sa po prvý raz ozvala v predvolebnej kampani a dala to Ficovi takto pocítiť!

"My už v priebehu leta môžeme atakovať magickú 10-% hranicu. Toto je náš výsledok. Máme najviac voľných pracovných miest v histórii, hovoria súkromné pracovné portály. Dnes sme klesli o ďalšie desatiny na 10,63 %. Ten trend je veľmi dobrý," vyhlásil Fico.

Premiér poukázal na to, že za vlády Ivety Radičovej od júla 2010 do apríla 2012 sa zvýšil počet nezamestnaných o 22 300. Jeho vláde sa pritom podarilo od roku 2012 znížiť nezamestnanosť z celkovej miery 14,73 % na evidovanú nezamestnanosť na úrovni 10,63 %, tvrdí Fico. Na jeho slová spred dvoch týždňov zareagovala Radičová.

Fico si nenechá ujsť príležitosť pochváliť sa dobrými číslami
Zobraziť galériu (4)
Fico si nenechá ujsť príležitosť pochváliť sa dobrými číslami  (Zdroj: SITA)

Prvý raz v kampani

"Najdôležitejšia a podcenená udalosť, ktorá je zároveň najväčším prešľapom je informácia strany Smer-SD o výsledkoch svojho vládnutia v porovnaní s Radičovej vládou," tvrdí expremiérka, ktorá na Facebooku zverejnila čísla podľa ktorých Fico zavádza. Že Ficove štatistiky nezodpovedajú realite dokázala touto tabuľkou. Hádka okolo čisiel zamestnanosti je zaujímavá najmä z toho dôvodu, že sa tak deje v predvolebnej kampani. Kritika Radičovej môže mať za následok spochybnenie úspešnosti vlády a následný úbytok hlasov pre Ficov Smer.

Radičová sa po rokoch
Zobraziť galériu (4)

Ficove grafy sú rovnaké ako Kažimírove

Radičová podotkla, že Ficove štatistiky sa podobajú na tie Kažimírove, keď sa v priamom prenose zosmiešnil ukazovaním radikálneho poklesu ceny plynu. "Spôsob porovnania je úplne rovnaký, ako v prípade známeho grafu o radikálnom poklese cien plynu meraných v iných jednotkách. Takto vláda R. Fica porovnáva napríklad mieru zamestnanosti a nezamestnanosti. Zmeny však možno porovnávať iba vtedy, ak sa použije rovnaká metodika vykazovania, buď platná v minulosti, alebo platná v súčasnosti," podotkla expremiérka.

Ozvala sa v predvolebnej kampani
Zobraziť galériu (4)
Ozvala sa v predvolebnej kampani  (Zdroj: topky)

Dodala tiež, že je nekorektné porovnávať jej vládu, ktorá trvala iba dva roky a Ficovu, ktorá mala na robenie reforiem celé štyri roky. "Z tohto hľadiska sú výsledky, ktoré verejnosti predkladá strana Smer-SD a ich porovnanie s vládou pravice v rokoch 2010-2012 nekorektné, nesprávne a nezodpovedajú realite," napísala. Do volieb zostáva už len menej ako mesiac a napätie bude zrejme stúpať.

Viac o téme: NezamestnanosťRobert FicoIveta RadičováVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu