Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podľa Sulíka opozícia vie spolupracvať: Pred voľbami to však nemá zmysel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda SaS Richard Sulík je presvedčený, že súčasná opozícia vie spolupracovať, ale pred voľbami takáto spolupráca nemá podľa neho zmysel. „Sme v konkurenčnom postavení, volič musí rozhodnúť. A ak potom budú mať pravicové strany dosť mandátov na to, aby mohla vzniknúť pravicová vláda, tak ja si myslím, že aj vznikne,“ povedal dnes.

U SaS je podľa Sulíka stopercentná istota, že by scenár z roku 2011, kedy padla vláda Ivety Radičovej, zopakovala, a to si myslí, že z liberálov robí mimoriadne spoľahlivého partnera. „Oveľa spoľahlivejšieho, ako je v slovenskej politike zvykom. Podstatné je, že naši partneri sa musia držať pravidiel. Skrátka v roku 2010 sme uzavreli dohody a my sme sa toho držali. Keby sa toho držali naši partneri, tak vládneme spolu dodnes,“ vyhlásil Sulík s tým, že ak by opäť došlo k situácii, že má SaS v rozpore s programovým vyhlásením vlády poslať miliardu eur do Grécka, tak by poslanci SaS opäť za to nehlasovali.

„Ale jednu vec by sme dnes urobili inak. Ak by sa zas našiel blázon, ktorý by spojil hlasovanie o tomto opatrení s dôverou vláde, odišli by sme pred hlasovaním z rokovacej sály. Všetkým by bolo zrejmé, že to nie je naša hra a som presvedčený, že by to hlasovanie zastavili. Oni len neverili, že my sme kvôli nášmu presvedčeniu ochotní obetovať stoličky. Tu si štandardné strany nevedia predstaviť, že niekomu je vlastné presvedčenie dôležitejšie ako stolička,“ konštatoval. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu