Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Potýčky v utečeneckom tábore v Bulharsku nezostanú bez trestov: Niektorí to majú zrátané

Nepokoje v Bulharsku.
Nepokoje v Bulharsku. (Zdroj: YouTube/NEPSTER)

SOFIA - Približne 400 migrantov zadržali v súvislosti so štvrtkovými potýčkami s políciou v utečeneckom tábore na juhu Bulharska. Informoval o tom dnes bulharský premiér Bojko Borisov s tým, že niektorých okamžite deportujú, pretože predstavujú hrozbu pre národnú bezpečnosť.

Jedným z nich bude aj iniciátor nepokojov. Podľa Borisova ide o muža, ktorého deportovali z Nemecka, kde ho zadržali za obchodovanie s drogami, za čo sedel 1,5 roka vo väzení. Do Bulharska prišiel pred štyrmi mesiacmi.

Borisov spresnil, že zadržaných presťahujú z tábora Charmanli do uzatvorených prijímacích centier, kým sa  neprešetrí ich účasť na týchto násilnostiach. Po príchode do tábora Borisov povedal, že 15 osôb už obvinili z poškodzovania majetku. Pri zrážkach s migrantmi utrpelo zranenia viacero policajtov. 

Do potýčok sa zapojilo približne 2000 migrantov, ktorí skandovali rôzne heslá, zapaľovali pneumatiky a nábytok a hádzali na policajtov kamene. K nepokojom došlo po tom, ako sa migranti sťažovali, že tábor, v ktorom údajne došlo k šíreniu infekčných chorôb, sa ocitol v karanténe. V utečeneckom tábore v meste Charmanli neďaleko hraníc s Tureckom je v súčasnosti umiestnených približne 3000 ľudí.

Viac o téme: VzburaUtečenciBulharsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu