Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Migranti stále pokúšajú šťastie: Na území Maďarska uplynulý víkend zadržali 165 narušiteľov hraníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Od minulého piatka do nedele zadržali na území Maďarska 165 narušiteľov štátnych hraníc, informovalo dnes agentúru MTI Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK).

V piatok zadržali vojaci a policajti hliadkujúcich pri srbsko-maďarskom úseku hraníc 78, v sobotu 41 a v nedeľu 32 migrantov. Vo vnútri Maďarska zadržali 14 narušiteľov hraníc. Orgány činné v trestnom konaní začali stíhať dvoch ľudí podozrivých z prevádzačstva. Uplynulý týždeň počet migrantov zadržaných pri srbsko-maďarských hraniciach dosiahol 382, pričom v predchádzajúcom týždni ich bolo 359, píše sa na internetovej stránke Police.hu.

V Korneuburgu odsúdili trojicu prevádzačov

Troch členov turecko-rakúskej skupiny prevádzačov, ktorá v rokoch 2015-16 organizovala a realizovala pašovanie utečencov cez štátne hranice, dnes právoplatne odsúdili na niekoľkomesačné tresty väzenia, v jednom prípade sčasti podmienečné. Stalo sa tak na Krajinskom súde v rakúskom Korneuburgu.

Dvaja hlavní obžalovaní sa v plnom rozsahu k trestnej činnosti priznali a prejavili ľútosť nad svojím konaním. Jednému z nich súd pridal štyri mesiace väzenia navyše k trestu, ktorý dostal v Slovenskej republike, druhého, ktorý bol už v minulosti dvakrát trestaný, poslal na 20 mesiacov za mreže.

Tretí z obžalovaných dostal 24 mesiacov, z toho 16 podmienečne. Všetkým sa do výkonu trestu zaráta čas strávený vo vyšetrovacej väzbe, informovala tlačová agentúra APA. V kauze sú obžalované ešte ďalšie dve osoby, ktorých pojednávanie oddelili a budú v ňom pokračovať 14. novembra.

Viac o téme: UtečenciMigrantiMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu