Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri gréckom ostrove prebieha pátranie po migrantoch: Záchranné služby zavolal niekto z paluby člna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Neďaleko gréckeho ostrova Samos prebieha dnes pátracia a záchranná operácia zameraná na nájdenie desiatok migrantov na člne. Záchranné služby zavolal niekto z paluby člna. Oznámila to grécka pobrežná stráž, na ktorú sa v správe odvoláva tlačová agentúra AP.

Vrtuľník a loď agentúry na ochranu vonkajších hraníc Európskej únie Frontex a tiež plavidlo gréckej pobrežnej stráže pátrajú po člne severne od Samosu. Telefonujúca osoba uviedla, že na palube sa nachádza približne 40 ľudí.

Krátka, ale často nebezpečná plavba z tureckého pobrežia na neďaleké grécke ostrovy je medzi utečencami a migrantmi preferovaným spôsobom, ako sa dostať do EÚ. Využilo ju už vyše milióna týchto ľudí dúfajúcich v lepší život v únii. Dohoda EÚ s Tureckom dosiahnutá v marci a zatvorenie hraníc balkánskych štátov však výrazne znížili prúd migrantov a utečencov.

Plavidlo s migrantmi bezpečne dorazilo na ostrov Samos

Drevená plachetnica so 49 migrantmi na palube dnes v poriadku dorazila na grécky ostrov Samos v sprievode plavidiel gréckej pobrežnej stráže a agentúry na ochranu vonkajších hraníc Európskej únie Frontex. Informovala o tom grécka pobrežná stráž. Plachetnica sa priplavila do prístavu Karlovassi na Samose po tom, ako ju pobrežná stráž a agentúra Frontex lokalizovali pri severnom pobreží ostrova. 

Viac o téme: UtečenciMigrantiSamos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu