Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Grécka pobrežná stráž dnes objavila plachetnicu: Na palube bolo 67 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

ATÉNY - Grécka pobrežná stráž objavila dnes v plachetnici v Egejskom mori 67 migrantov. Informovala o tom agentúra AP s tým, že plavidlo sa nachádzalo západnejšie od zvyčajnej trasy, ktorú migranti využívajú počas svojej cesty z neďalekého Turecka.

Spolu 60 mužov, päť žien a dve deti sa našlo 14 kilometrov severovýchodne od ostrova Amorgos, ktorý patrí do súostrovia Kyklady. Pobrežná stráž ich následne previezla na malý ostrov Leros, kde vláda zriadila záchytné stredisko pre migrantov.

Grécko bolo až donedávna hlavnou tranzitnou krajinou pre státisíce migrantov prichádzajúcich do Európskej únie, odkiaľ sa chceli dostať za vidinou lepšieho života do severnejšie položených krajín EÚ.

Vlani sa v letnom období pokúšali dostať z Turecka na niektorý z gréckych ostrovov denne tisíce migrantov a utečencov pochádzajúcich prevažne z Blízkeho východu a zo severnej Afriky. Ich prílev výrazne spomalila až dohoda, ktorú v marci dosiahla EÚ s Tureckom, ako aj uzatvorenie tzv. balkánskej migračnej trasy.

Viac o téme: MigrantiGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu