Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poplach v Budapešti: Hospitalizovali vyše 50 utečencov s neznámou nákazou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ – Päťdesiatšesť žiadateľov o azyl hospitalizovali v utorok večer s neznámou nákazou v budapeštianskej Nemocnici sv. Ladislava a sv. Štefana, informovala dnes agentúra MTI.

Maďarská spoločenská iniciatíva Migration Aid pre MTI uviedla, že dobrovoľníci tejto iniciatívy sa stretli na Západnej stanici (Nyugati pályaudvar) s rodinami čakajúcimi na vlakový spoj, ktorých členovia sa sťažovali na hnačku. 

Lekári privolanej záchrannej služby zariadili autobusový prevoz pacientov do nemocnice. Bolo medzi nimi aj viacero detí. Prevoz migrantov zabezpečovala polícia. Osoby uznané za zdravé vrátila polícia po zhruba šesťhodinovom vyšetrení na železničnú stanicu, ktorej časť medzičasom hygienici dezinfikovali. Podľa Migration Aid prebehol celý proces pokojne a bez akýchkoľvek konfliktov. Pôvod nákazy zatiaľ ešte nie je známy.

Polícia zadržala v Čongrádskej župe ďalších narušiteľov hraníc 

Polícia a občianska stráž Čongrádskej župy v Maďarsku zadržala v utorok 68 skupín migrantov v celkovom počte 1524 ľudí, ktorí ilegálne prekročili srbsko-maďarské štátne hranice. Agentúru MTI o tom dnes informovala župná polícia. Medzi migrantmi bolo aj 260 detí, uviedol hovorca polície Szabolcs Szenti. Najväčšiu skupinu, v ktorej bolo 121 osôb, podľa jeho slov zadržali pri obci Ásotthalom. Väčšina z nich pochádza z Afganistanu.

Policajné hliadky zadržali v utorok v dvoch prípadoch aj prevádzačov. Na diaľnici M5, spájajúcej Segedín s Budapešťou, viezol občan Sýrie a Talianska mikrobusom 32 migrantov. Na štátnej ceste č. 55 viezol jeden Srb 13 ľudí, ktorí sa chceli dostať do západnej Európy. Polícia začala trestné stíhanie prevádzačov; prípad migrantov rieši cudzinecká polícia.

Viac o téme: MigrantiMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu