Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hrčka by ako primátor využil pre Banskú Bystricu svoje kontakty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Využiť svoje mnohoročné skúsenosti z podnikania a obchodovania a najmä kontakty v zahraničí v prospech rozvoja Banskej Bystrice by chcel v prípade svojho zvolenia využiť nezávislý kandidát na primátora Banskej Bystrice Štefan Hrčka, ktorý je posledných 10 rokov riaditeľom Kúpeľov Brusno.

Ako uviedol na dnešnej tlačovej besede, v podnikaní má prax vyše 20 rokov a dokáže efektívne komunikovať s potenciálnymi zahraničnými investormi. „Len málokto môže premeniť svoje zahraničné skúsenosti na nové pracovné miesta. Nazbieral som mnoho skúseností a kontaktov a viem, na koho sa obrátiť“ vyhlásil Hrčka.

Svoj program zhrnul do piatich „P“, a to práca a priemysel, parkovanie a cyklotrasy, podpora športu a kultúry, profesionálna radnica a prerozdeľovanie 1 000 eur z platu primátora pre každomesačne vyžrebovaných dvoch občanov, respektíve rodiny v núdzi. Pre návštevníkov mesta chce vytvoriť systém turistickej karty, pre Banskobystričanov zaviesť mestské karty

Mesto by chcel v cestovnom ruchu prezentovať kvalitnými materiálmi a internetovou stránkou vo viacerých jazykových mutáciách, ďalšie kvalitné propagačné materiály podľa neho treba aj pre potenciálnych investorov. Dom kultúry, ktorý v súčasnosti vlastní súkromná firma, by sa mesto pod jeho vedením pokúsilo kúpiť a zrekonštruovať. Postaviť nový kultúrny dom by podľa neho bolo drahšie, navyše súčasný má dobrú polohu pri centre mesta a križovatke liniek mestskej dopravy. 

Hrčka zdôraznil, že je skutočne nezávislým kandidátom, nepodporuje ho žiadna politická strana ani podnikateľská sféra a ani to nechce. Predvolebnú kampaň si bude platiť z vlastných zdrojov, náklady predbežne odhadol na maximálne 15-tisíc eur. 

„Samozrejme moja kampaň, keby si ju niekto štandardne prepočítal, mohla by vyzerať, že je drahšia. Rád to objasním: veľa ľudí sa zúčastňuje na kampani nezištne, bezplatne, ako moji priatelia. Aj týmto chcem ukázať svoje možnosti, že ja ich nemusím hľadať, ja ich poznám, zodvihnem telefón a viem, koho mám osloviť,“ povedal Hrčka. Verí, že všetci kandidáti na primátora chcú pre Banskú Bystricu dobre. Oni však podľa neho ešte len budú hľadať možnosti a spôsoby, kým on už ich má. Ako svoju výhodu prezentuje aj to, že je rodeným Banskobystričanom. 

Pre voľby primátora je v Banskej Bystrici zaregistrovaných 15 kandidátov, komisia zaregistrovala všetkých, ktorí v stanovenej lehote podali kandidačné listiny. Ako nezávislí kandidujú ôsmi, a to 60-ročný manažér Pavol Bielik, 46-ročný terajší primátor Peter Gogola, 41-ročný generálny riaditeľ Kúpeľov Brusno Štefan Hrčka, 53-ročný riaditeľ detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko (s podporou strán Smer-SD, SNS a SDKÚ-DS), 42-ročný mediátor Ľubomír Piterka, 54-ročná manažérka Janka Slaná, 57-ročný režisér, scenárista, manažér Igor Šimeg a 61-ročná dôchodkyňa Jarmila Virostková. Straníckymi kandidátmi sú 68-ročný podnikateľ Pavel Čupka za Hnutie za demokratické Slovensko, 36-ročný riaditeľ spoločnosti Ľubomír Hadvičák za Stranu TIP, 48-ročný manažér Miroslav Ivan za stranu Sloboda a Solidarita, 45-ročný vysokoškolský pedagóg Marian Korytiak za Sieť, 58-ročný stavebný inžinier Peter Lačný za koalíciu KDH - NOVA, 57-ročný advokát Peter Múkera za Demokratickú občiansku stranu a 56-ročný znalec lesníctva Jozef Sásik za Slovenskú ľudovú stranu. Gogola, Nosko, Slaná a Virostková kandidujú len na post primátora, zvyšní 11 primátorskí kandidáti kandidujú aj na poslancov mestského zastupiteľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu