Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pri útoku v Sýrii zabili najvyššie postaveného malajzijského veliteľa Daeš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Aamaq News Agency )

KUALA LUMPUR - Najvyššie postaveného bojovníka militantnej organizácie Daeš v Malajzii zabili minulý mesiac pri útoku v Sýrii. Oznámil to v pondelok večer malajzijský policajný šéf Khalid Abu Bakar.

Muhammad Wanndy Mohamed Jedi (26) bol údajne zodpovedný za výbuch granátu v bare na predmestí malajzijskej metropoly Kuala Lumpur vlani v júni, pri ktorom utrpelo zranenia osem ľudí. Išlo o prvý útok Islamského štátu v krajine.

Generálny inšpektor polície Bakar napísal na Twitteri, že získali tajné informácie, podľa ktorých Wanndy zomrel 29. apríla pri útoku v sýrskej Rakke, faktickom hlavnom meste IS. Policajný šéf ďalšie podrobnosti neposkytol.

Wanndy, ktorý sa narodil v juhomalajzijskom štáte Melaka, odišiel do Sýrie v roku 2014 spoločne so svojou manželkou. V marci tohto roka ho americké ministerstvo financií zaradilo do svojho zoznamu celosvetových militantov. Malajzia - krajina s prevažne moslimským obyvateľstvom - zadržala za posledné tri roky vyše 250 podozrivých militantov, vrátane takých, ktorí údajne plánovali útoky na jej území.

Viac o téme: SýriaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu