Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Brutálne krviprelievanie v Iraku: Pri bombových útokoch zomrelo najmenej 21 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MÓSUL - Najmenej 21 ľudí zahynulo v piatok pri bombových útokoch autami v Iraku, väčšina z nich vo východnej časti mesta Mósul, ktoré vojaci nedávno znovu dobyli od extrémistickej organizácie Daeš.

Tri bombové útoky autami v severoirackom Mósule zabili 16 ľudí, uviedli predstavitelia bezpečnosti a zdravotníctva. Medzi mŕtvymi je desať civilistov a šesť príslušníkov bezpečnostných síl.

K útokom došlo v troch rôznych oblastiach východného Mósulu. Túto východnú časť mesta znovu dobyli iracké sily, podporované náletmi koalície pod velením Spojených štátov, od Daeš minulý mesiac.

Medzitým vybuchla v Bagdade pri benzínovej pumpe bomba uložená v aute, zabila päť ľudí a zranila ďalších 11 osôb. K explózii došlo blízko nákupnej štvrte v západnej časti Bagdadu.

Zatiaľ sa k zodpovednosti za bombové útoky nikto neprihlásil. K podobným atentátom v Iraku sa predtým prihlasoval Daeš.

Iracké sily sa pripravujú na novú ofenzívu zameranú na oslobodenie západnej časti Mósulu, ktorú má stále pod kontrolou Daeš. Táto odštiepená skupina al-Káidy dobyla obrovské pásma irackého územia, vrátane Mósulu, pri bleskovej operácii v roku 2014.

Viac o téme: IrakMósul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu