Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Nemecku zadržali Sýrčana (31): Prívrženec Daeš znásilnil ženu, utekajúcu pred teroristami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BERLÍN - Nemecká polícia v utorok zadržala Sýrčana, ktorého podozrieva z členstva v teroristickej organizácii Islamský štát (IS). Tridsaťjedenročný muž podľa prokuratúry navyše vo svojej vlasti znásilnil ženu utekajúcu z územia ovládaného islamistami, informovala agentúra DPA.

Teroristi z Daeš plánujú expanziu do Európy: Ruská propaganda hovorí o novej bašte

Polícia Akrama A. zadržala vo východnej časti spolkovej krajiny Meklenbursko-Predné Pomoransko neďaleko hraníc s Poľskom. Prokuratúra ho viní zo spáchania vojnového zločinu a členstva v teroristickej organizácii.

Muž v Sýrii údajne pracoval ako strážca na kontrolnom stanovišti pri hranici samozvaného Islamského štátu (Daeš). Na začiatku minulého roka podľa prokuratúry zadržal ženu, ktorá so svojimi deťmi unikala z oblasti ovládanej IS. Vlákal ju do domu pod zámienkou, že jej vystaví "výjazdné povolenia", a tam ju znásilnil.

Pred vojnou vo svojej krajine do Nemecka utiekli státisíce obyvateľov Sýrie. Boli medzi nimi ale aj ľudia, ktorí sa v radoch teroristickej organizácie Daeš dopúšťali vojnových zločinov. Nemecké súdy už niekoľko z nich poslali do väzenia. Medzi odsúdenými sú Sýrčania aj Nemci, ktorí sa z bojov na Blízkom východe vrátili späť do vlasti.

Viac o téme: TerorizmusZnásilnenieSýrčanIslamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu