Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Američania sa predviedli, zadržali významného predstaviteľa Daeš: Zdroj dôležitých informácií

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Novovytvorené špeciálne sily USA zadržali v Iraku jedného z významných predstaviteľov skupiny Daeš, od ktorého by mohli získať dôležité informácie. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na nemenované americké zdroje.

Vysokopostaveného militanta Daeš, ktorého meno nezverejnili, sa podľa nich podarilo dolapiť už pred dvoma alebo troma týždňami, na čo ho podrobili vypočúvaniu. Ide zrejme o prvý takýto úspech po tom, ako americké ministerstvo obrany nasadilo nedávno v Iraku tzv. expedičné jednotky. 

Ako prvý o zadržaní významného predstaviteľa Daeš v Iraku informoval denník The New York Times, ktorý sa takisto odvolal na anonymné zdroje. Zadržaný militant bol údajne vypočúvaný Američanmi v dočasnom väzenskom zariadení v meste Arbíl na severe Iraku. 

Tlačový tajomník Pentagónu Peter Cook sa odmietol k týmto informáciám vyjadriť, potvrdil však, že jedným z cieľov nových expedičných síl v Iraku je zadržanie tamojších vodcov Daeš. Doplnil, že "akékoľvek zadržiavanie by bolo iba krátkodobé a koordinované s irackými orgánmi". 
 

Viac o téme: USADaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu