Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Turecký premiér chváli pozemné sily za zabitie 200 militantov: Monitorovacie skupiny o ničom nevedia

Ahmet Davutoglu
Ahmet Davutoglu (Zdroj: SITA)

ANKARA - Turecké pozemné sily za uplynulé dva dni vystrelili takmer 500-krát na ciele Daeš v Sýrii, pričom zabili takmer 200 militantov. Povedal to dnes turecký premiér Ahmet Davutoglu, ktorého citovala agentúra Reuters.

Podľa premiéra išlo o odvetu za utorňajší útok samovražedného atentátnika v centre Istanbulu, pri ktorom prišlo o život desať nemeckých turistov. Páchateľom bol člen Daeš, ktorý prišiel do Turecka ako utečenec zo susednej Sýrie. 

Davutoglu dnes na konferencii tureckých veľvyslancov v Ankare vyhlásil, že od istanbulského útoku turecké delostrelectvo a tankové sily vystrelili takmer 500-krát na ciele Daeš v Sýrii a Iraku. Za ostatných 48 hodín zabili bezmála 200 militantov Daeš vrátane takzvaných regionálnych lídrov. 
Monitorovacie skupiny a aktivisti z regiónu však uviedli, že nemajú informácie o rozsiahlom ostreľovaní zo strany Turecka ani o údajných početných obetiach na strane Daeš, uviedla agentúra DPA. 

Premiér tiež vyjadril odhodlanie zintenzívniť aj prebiehajúce nálety voči cieľom Daeš, ak sa ukáže potreba takéhoto kroku. Turecká vláda je podľa neho rozhodnutá vyhnať bojovníkov tejto extrémistickej organizácie z oblastí pri hraniciach Turecka.

 

Viac o téme: Ahmet DavutogluDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu