Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri nálete údajne zahynul vodca afgansko-pakistanského krídla Daeš: O jeho smrti sa písalo minulý rok!

Háfiz Saíd
Háfiz Saíd (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Medzi 11 militantmi, ktorí zahynuli pri štvrtkovom nálete NATO v Afganistane, je aj jeden z vodcov afgansko-pakistanského krídla organizácie Daeš, Háfiz Saíd. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestneho predstaviteľa.

K náletu došlo v provincii Nangarhár na východe krajiny. Šéf tamojšieho okresu Ačín uviedol, že medzi obeťami je okrem Saída aj syn Mangala Bágha, ďalšieho vodcu tejto skupiny. Hovorca polície provincie Nangarhár však správu o smrti Saída nepotvrdil. Spolu s úradom guvernéra potvrdili len to, že pri nálete zahynulo desať ľudí. 

Úrady predtým tvrdili, že Háfiz Saíd - bývalý vodca skupiny Tehríke Tálibán Pákistán - zahynul vlani v júli spolu s 30 militantmi pri útoku bezpilotného lietadla. Americké ministerstvo zahraničných vecí označilo tento týždeň afgansko-pakistanské krídlo Daeš za teroristickú skupinu. 

"Skupina má základňu v afgansko-pakistanskom regióne a je zložená najmä z bývalých členov Tehríke Tálibán Pákistán a afganského Talibanu," uviedol americký rezort diplomacie. 

Viac o téme: TalibanDaešHáfiz SaídTehríke Tálibán Pákistán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu