Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Daeš má sympatizantov v Európe: Propagovali extrémistickú skupinu, dostali vyhostenie z krajín!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUKUREŠŤ - O vyhostení jordánskeho občana z Rumunska na 15 rokov rozhodla dnes tamojšia justícia. Dôvodom rozhodnutia, ktoré ešte nie je právoplatné, je vyvíjanie džihádistickej propagandy zo strany 52-ročného podnikateľa, ktorý žije 15 rokov v Rumunsku, konkrétne v prímorskom meste Konstanca.

Ako vyplýva z komuniké rumunskej spravodajskej služby SRI, Palestínčan s jordánskym cestovným pasom je monitorovaný od roku 2014 a jeho ďalší pobyt v krajine by z hľadiska národnej bezpečnosti predstavoval riziko, informovala tlačová agentúra MTI.

Sledovaný muž sa radikalizoval vo virtuálnom priestore, kde propagoval džihádistov z Daeš, ba aj teroristické útoky z Paríža sa pokúsil prezentovať ako legitímny akt. Už v apríli vyhostili z Rumunska z podobných dôvodov siedmich ľudí, šesť z nich žilo dovtedy v Satu Mare.

Taliansko vyhostilo Maročana propagujúceho Daeš a hroziaceho útokom v Ríme

Taliansko vyhostilo Maročana, ktorý sa na webe vyhrážal teroristickým útokom v Ríme. Muž, ktorý žil neďaleko Padovy, mal internet zneužívať na fundamentalistickú propagandu, informovala dnes tlačová agentúra APA s odvolaním sa na talianske policajné zdroje.

Vyhostený marocký občan mal signalizovať aj svoje odhodlanie pripojiť sa k džihádistom z Daeš. Od začiatku roka 2015 Taliansko vyhostilo pre obavy z terorizmu takmer 70 ľudí. Počet potenciálnych terčov teroristických útokov v Ríme sa po udalostiach v Paríži z 13. novembra zvýšil z 90 na 150. V talianskej metropole dohliada na bezpečnosť viac ako 2000 vojakov a policajtov, ktorých možno vidieť najmä v metre a nákupných strediskách. 

Viac o téme: VyhostenieRumunskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu