Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Učiteľ, ktorý si vymyslel útok nožom v mene Daeš: Okamžitá suspendácia a psychiatria

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: www.sundayworld.com)

PARÍŽ - Učiteľ, ktorý si vymyslel, že sa v pondelok v materskej škole na parížskom predmestí Aubervilliers stal obeťou útoku nožom, bol suspendovaný a čaká ho disciplinárne konanie. Podľa televízie BFMTV o tom dnes informovalo francúzske ministerstvo školstva.

Muž tvrdil, že v pondelok ráno naňho nožom a potom rezačom zaútočil maskovaný páchateľ, pričom pri útoku vykrikoval, že koná v mene Dáišu, čo je arabská skratka pre extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS). 

V dôsledku tejto hrozby sa prípadom začala na parížskej prokuratúre zaoberať sekcia na boj s terorizmom, ako aj kriminalisti. Muž sa v pondelok popoludní počas výsluchu priznal, že si všetko vymyslel a sám si spôsobil rezné rany na krku a čele. 

Z vyšetrovacej väzby ho prepustili dnes o 03.00 h SEČ. Ako informovali francúzske médiá, muž sa v čo najkratšom čase bude musieť podrobiť psychiatrickému vyšetreniu, ktoré zatiaľ nebolo možné vykonať vzhľadom na jeho momentálny stav. 

Francúzska polícia a prokuratúra pristupovali k tomuto prípadu veľmi vážne vzhľadom na to, že v Paríži sa 13. novembra odohrala séria teroristických útokov, ktoré si vyžiadali 130 obetí a vyše 350 zranených a ku ktorým sa deň na to prihlásil IS. Ten pred niekoľkými týždňami vo svojom propagandistickom dokumente pohrozil útokmi na francúzskych učiteľov. 

Viac o téme: FrancúzskoParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu