Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Islamský štát popravil údajného ruského špióna: Zverejnil video, ako mu džihádista podreže hrdlo

Špiónovi odrezali hlavu Zobraziť galériu (3)
Špiónovi odrezali hlavu (Zdroj: YouTube)

BEJRÚT - Ozbrojenci z hnutia Islamský štát v stredu zverejnili nový videozáznam, na ktorom je vidieť, ako strašným spôsobom usmrtia údajného ruského špióna. Informovala o tom americká CNN. Pravdivosť nahrávky nebolo možné overiť.

Bojovníci IS zverejnili VIDEO plné krvi: Veľmi skoro prídu teroristické útoky na Rusko

Na zverejnenom videozázname vidieť sediaceho muža v oranžovej kombinéze, ktorý hovorí o tom, ako sa nechal naverbovať ruskými spravodajskými službami. Nasledujú zábery z iného miesta, kde sa rusky hovoriaci nemaskovaný bojovník IS vyhráža útokmi Rusku a ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, na čo údajnému špiónovi podreže hrdlo a oddelí hlavu od tela.

Videozáznam bol údajne natočený v bašte radikálov, sýrskom mesta Rakka. Rusi sa zapojili do bombardovania islamistických cieľov v Sýrii na konci septembra. Snímok nesie názov Rusi, budete sklamaní a ponížení.

Islamský džihádista hovoril po rusky.
Zobraziť galériu (3)
Islamský džihádista hovoril po rusky.  (Zdroj: YouTube)

Podľa Reuters ide zrejme o prvý prípad, keď IS tvrdí, že mala ruského zajatca. O prípadnom zadržaní ruského občana touto skupinou zatiaľ neinformovala ani Moskva. Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) sa k záležitosti odmietla vyjadriť a žiadne vyhlásenie zatiaľ nezverejnilo ani ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Podľa informácií, ktoré zverejnili izraelské médiá, je na záberoch údajný čečenský špión. Dvadsaťtriročný muž vraj na kameru priznal, že Moskve odovzdával informácie o 605 ruských občanoch, ktorí odišli bojovať k islamistom v Iraku a Sýrii. Predtým, než rukojemníkovi odreže hlavu, ozbrojenec na videu hovorí: "Putin, ty pes, útočili sme na Asada ešte pred vaším príchodom, rovnako tak ako na Američanov a ďalších spojencov. A budeme útočiť aj na vás."

Obeti podrezal hrdlo.
Zobraziť galériu (3)
Obeti podrezal hrdlo.  (Zdroj: YouTube)

Vrah zároveň varoval, že ruská vojenská akcia v Sýrii ich urobila iba ešte istejšími a odhodlanejšími a vyhrážal sa ruskému ľudu: "Nenájdete pokoj vo svojich domovoch. Zabijeme vašich synov... za každého syna, ktorého ste tu zabili. A zničíme vaše domovy za každý domov, ktorý ste tu zničili."

Viac o téme: FSBIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu