Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nálety na sýrske mesto Dúma si vyžiadali 16 obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BEJRÚT - Najmenej 16 obetí na životoch si v noci nadnes vyžiadali nálety sýrskeho vládneho letectva na mesto Dúma, ktoré je pod kontrolou protivládnych povstalcov, informovala agentúra AP.

Nálety boli podľa miestnych aktivistov súčasťou intenzívneho úsilia vládnej armády zabezpečiť prístupy k hlavnému mestu.Medzi obeťami sú aj najmenej tri deti a jedna žena, informovalo Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR). Počet obetí ešte môže vzrásť, keďže pod ruinami zasiahnutých budov zostalo ešte veľa ľudí, ktorým sa nedá pomôcť.    

O náletoch na "teroristov", ako protivládnych povstalcov označuje vláda, informovali dnes aj sýrske provládne médiá. Sýrske vládne letectvo zintenzívnilo bombardovanie Dúmy počas posledných troch mesiacov v rámci snahy o posilnenie kontroly vládnych síl nad okolím Damasku, čím chcú zabrániť mínometným a ďalším útokom z povstaleckých pozícií. Tie si doteraz vyžiadali životy desiatok civilistov. Vo vyše tri roky trvajúcej občianskej vojne v Sýrii prišlo o život už viac ako 200.000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu