Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na mieste pádu malajzijského lietadla na Ukrajine začali pracovať experti

Havária lietadla na Ukrajine
Havária lietadla na Ukrajine (Zdroj: SITA)

KYJEV - Na miesto pádu malajzijského lietadla na východe Ukrajiny dorazil dnes medzinárodný tím zložený z viac ako 60 expertov vrátane Holanďanov a Austrálčanov, informovala agentúra Reuters s odolaním sa na vyhlásenie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

"Okamžite sa začali zaisťovacie práce," uviedla OBSE na sociálnej sieti Twitter. Oveľa menšia skupina expertov navštívila miesto nešťastia vo štvrtok, keď ukrajinská armáda ukončila bojové operácie proti proruským separatistom. Neutíchajúce boje medzi armádou a separatistami totiž takmer týždeň bránili expertom v prístupe do oblasti, kde sa trosky havarovaného boeingu nachádzajú.

Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines s 298 ľuďmi na palube sa zrútilo na východe Ukrajiny 17. júla po tom, čo ho pravdepodobne zasiahla riadená strela. Nehodu nikto neprežil. Vláda v Kyjeve obviňuje zo zostrelenia lietadla proruských separatistov, ktorí v oblasti pádu lietadla bojujú proti ukrajinskej armáde. Separatisti naopak tvrdia, že lietadlo zostrelili ukrajinské stíhačky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu