Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúci odkaz pre rodiny mŕtvych pasažierov: Na mieste havárie sa rabuje, zablokujte kreditky obetí!

Tragéda boeingu na Ukrajine
Tragéda boeingu na Ukrajine (Zdroj: SITA)

KYJEV – Ukrajinské ministerstvo vnútra dnes vyzvalo pozostalých po obetiach štvrtkovej leteckej katastrofy, aby zablokovali platobné karty svojich mŕtvych blízkych. "Ruskí žoldnieri" totiž podľa Kyjeva na mieste nešťastia prehľadávajú trosky malajzijského boeingu a mŕtvym berú nielen cennosti a hotové peniaze, ale aj platobné karty.

 "Je to otvorené drancovanie," napísal na Facebooku poradca ministerstva Anton Heraščenko.  "Práve som dostal správu, že teroristi-žoldnieri včera (vo štvrtok) zobrali mŕtvym nielen peniaze a cenné veci, ale zvlášť pátrali po platobných kartách svojich obetí," uviedol ukrajinský činiteľ. Teraz sa vraj snažia z kartových účtov peniaze vybrať priamo na Ukrajine, alebo karty posielajú do Ruska. 

Ruské úrady sa k prípadom údajného okrádania mŕtvych nevyjadrili a správy z ukrajinských zdrojov nemožno nezávisle overiť.  Ukrajinská tlač pripomína, že podobné kauzy riešila ruská justícia pred štyrmi rokmi pri katastrofe poľského vládneho lietadla pri západoruskom Smolensku. Niekoľko ruských vojakov, ktorí miesto nešťastia mali strážiť, ruské súdy za krádež kreditných kariet vtedy odsúdili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu