Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trnava má päť kandidátov na post primátora

Kandidát Ján Žitňanský
Kandidát Ján Žitňanský (Zdroj: TASR)

TRNAVA - Päť kandidátov na post primátora Trnavy sa zaregistrovalo do nadchádzajúcich novembrových komunálnych volieb. Súčasný primátor nekandiduje, na jeho miesto chcú zasadnúť dvaja nezávislí a traja stranícki uchádzači. O 31 poslaneckých miest sa uchádza 89 kandidátov.

Na post primátora Trnavy kandidujú 32-ročný nezávislý kandidát Peter Bročka, známy predovšetkým z tretieho sektora, 59-ročný nezávislý kandidát Jozef Klokner, stavebný inžinier, predtým aj komunálny politik, za SNS 58-ročný živnostník Róbert Schmidt, podpredseda Slovenskej živnostenskej komory, ďalej 45-ročný súčasný zástupca primátora Bystrík Stanko za Smer-SD a 54-ročný technik, komunálny politik Ján Žitňanský za koalíciu KDH, SDKÚ-DS, OĽaNO, NOVA, SaS s podporou Mostu-Híd a Strany zelených.

Podľa zapisovateľky mestskej volebnej komisie Vlasty Mišíkovej kandidatúry na poslancov mestského zastupiteľstva podalo v zákonnom termíne 11 politických subjektov, koalícií a nezávislí kandidáti. O všetkých 31 poslaneckých miest v zastupiteľstve sa uchádza KDH, SDKÚ-DS, OĽaNO, NOVA a Strana zelených, nezávislých kandidátov je spolu 34. Smer-SD má 28 kandidátov, SNS 14, Sieť 8, Tip 2. Vzdor-Strana práce, Komunistická strana Slovenska, Slovenská ľudová strana, Strana moderného Slovenska, Most-Híd a Právo a spravodlivosť postavili po jednom kandidátovi.

Kandidatúry doručovali uchádzači volebnej komisii priebežne, posledný prišiel v nedeľu 21. septembra okolo 22.30 h. Komunálne voľby sa budú konať 15. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu