Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smer núka v Trnave miesto na kandidátke jednému vysokoškolákovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Smer-sociálna demokracia chce prilákať do politiky mladých ľudí. Krajská organizácia Trnava chce dať v blížiacich sa komunálnych voľbách možnosť jednému študentovi vysokej školy s trvalým bydliskom v Trnave uchádzať sa o post poslanca mestského zastupiteľstva v Trnave na jej kandidačnej listine.

Ako povedala dnes trnavská krajská predsedníčka Smeru-SD Renáta Zmajkovičová, strana chce vytvoriť priestor pre ambicióznych mladých ľudí so záujmom o veci verejné.

Podmienkou pre zaradenie študenta na kandidátku podľa Zmajkovičovej je, aby mu nechýbala výrečnosť, rozhľadenosť a schopnosť i ochota prispieť k rozvoju mesta.

„Preto študenti, ktorí majú záujem, majú napísať svoj názor a pomenovať päť vecí, ktoré považujú za ťažiskové a nevyhnutné vykonať v prospech mesta Trnava a jej občanov. Návrh musí obsahovať aj riešenie problému z pohľadu študenta s prípadnými ekonomickými dopadmi na rozpočet mesta,“ povedala Zmajkovičová.

Študent s vyhodnoteným najlepším návrhom sa dostane na kandidátku pre jesenné komunálne voľby poslancov do trnavského mestského zastupiteľstva. Študenti svoje návrhy môžu posielať do konca augusta krajskej centrále strany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu