Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podozrivý z účasti na Bartošovej samovražde: Policajti žmýkali Rychtářa 5 hodín! Čo zisťovali?

Josef Rychtář Zobraziť galériu (7)
Josef Rychtář

PRAHA - Česká polícia vyšetruje okolnosti, ktoré viedli k tragickému úmrtiu speváčky Ivety Bartošovej a podľa internetového vydania denníka Blesk podozrieva zo spáchania prečinu účasti na jej samovražde jej manžela Josefa Rychtářa.

Vo veci boli začaté úkony trestného konania, potvrdila pre TV Prima štátna zástupkyňa Kamila Vildová bez menovania akejkoľvek osoby a dodala, že ide o úplne štandardný postup v podobných prípadoch. Josef Rychtář strávil v utorok na polícii podľa spomínaného periodika päť hodín.

Zrejme tam musel vysvetľovať viacero skutočností, okrem iného, prečo nikomu nepovedal o liste na rozlúčku pre Bartošovej syna Artura, ktorý našiel štyri dni pred jej samovraždou. Rychtářa sa však kriminalisti pravdepodobne pýtali aj na situáciu doma v období pred osudným dňom.

Vyšetrovatelia ešte popoludní, krátko po návrate Bartošovej manžela z polície domov, zavítali do speváčkinej vily v Uhřinevsi, ktorá leží neďaleko miesta jej samovraždy.

Týždeň po skone speváčky pod vlakovou súpravou vyvesil manžel parte na vráta spomínanej vily. Podľa internetového serveru tn.cz sa v ňom uvádza "Dotĺklo Tvoje srdce, umĺkol Tvoj hlas, však v spomienkach a v našich srdciach stále zostávaš" a k samotnému úmrtiu: "Zomrela tragicky v utorok dňa 29. apríla 2014 vo veku 48 rokov"

Najviac však speváčkin manžel prekvapil pasážou, v ktorej sa hovorí: "S našou milovanou Ivetou sa rozlúčime v úzkom kruhu rodinnom bez účasti verejnosti a médií." Od toho sa však rodina dištancovala a poprela, že by dospela k akejkoľvek dohode s Rychtářom v súvislosti s Bartošovej pohrebom. Termín poslednej rozlúčky stále nie je známy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu