Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Syn prezidenta Kisku ide v otcových šľapajách: V Prahe rozbieha biznis!

Mladí Kiskovci Andrej s Natáliou Zobraziť galériu (7)
Mladí Kiskovci Andrej s Natáliou (Zdroj: topky)

BRATISLAVA – Andrej Kiska sa po zvolení za prezidenta dostal do centra mediálnej pozornosti. Odteraz sa dostane pod drobnohľad verejnosti a kamery mu budú stále v pätách. Tomuto sa nevyhne ani jeho rodina. O dcére Natálii sme už prednedávnom písali. Ale viete, čomu sa venuje jeho najstarší syn Andrej?

Prvorodený syn nášho nového prezidenta má meno po otcovi. Okrem neho má ešte dcéru Natáliu (23) z prvého manželstva. Veroniku (9) a Viktora (5) má so súčasnou druhou manželkou Martinou.

27-ročný Andrej žije v Prahe, kde sa venuje rozbiehaniu podnikania či start-upov. Vo firme CredoVentures dozerá na strednú Európu. Takzvaný venture capital je rizikový alebo rozvojový kapitál, ktorý sa poskytne mladým či nádejným podnikateľským projektom s vidinou dlhodobého zisku. Start-up zase znamená novo vznikajúci projekt alebo firmu, ktorá má budúci potenciál.

Zdá sa, že mladý Andrej ide v otcových šľapajach. Aj Andrej Kiska starší začínal cestou do sveta. Konkrétne do Spojených štátov, aby okúsil ako sa manuálne pracuje na čerpacej stanici alebo na stavbe. Zárobok zo zámoria si priniesol domov na Slovensko a založil niekoľko splátkových spoločností. Tie mu vyniesli veľký majetok, z ktorého založil neskôr Dobrého anjela a dal sa na filantropiu.

Kiska s deťmi z prvého manželstva
Zobraziť galériu (7)
Kiska s deťmi z prvého manželstva  (Zdroj: Topky, archív, FB, SITA)

Jeho synovi podnikanie zostalo v krvi. V Prahe sa venuje už spomínaným rozbiehaním podnikateľských projektov v strednej Európe. Vo firme sa venujú najmä odvetviam IT, internetu a zdravia. O svojej práci mladý Kiska aj bloguje a delí sa s verejnosťou o myšlienkach a víziách podnikania.

Syn prezidenta Kisku ide
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Twitter)

Politika mu zatiaľ neučarovala, ale otca v kampani podporoval. Výrazne o tom dával vedieť na sociálnych sieťach.

Syn prezidenta Kisku ide
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Twitter)

Z obvinení zo scientológie sa mladý Kiska iba usmieval.

Syn prezidenta Kisku ide
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Twitter)

V kandidatúre na prezidenta ho podporovala aj jeho sestra Natália. Obidvaja prišli do Bratislavy aj na volebnú noc, kde rozdávali úsmevy na každú stranu. Nakoniec to pomohlo, keď ich otec prevalcoval Roberta Fica s výrazným náskokom.

Kiskove deti Andrej s Natáliou
Zobraziť galériu (7)
Kiskove deti Andrej s Natáliou  (Zdroj: topky)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu