Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Maďarič: Výsledok je čiastočne sklamaním, Fico by bol výborný prezident

Marek Maďarič
Marek Maďarič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Výsledok v prezidentských voľbách je podľa šéfa volebného štábu Mareka Maďariča čiastočne sklamaním. Ako povedal novinárom, výsledok volieb je možno odrazom toho, že časť voličov Smeru-SD chce Roberta Fica ako premiéra.

„Na druhej strane je asi nejaký fenomén, že ľudia chcú za prezidenta nepolitika. Nepovažujem výsledok za zlý, ale určite je to prehra,“ uviedol. Zároveň upozornil, že Fico v prezidentských voľbách dostal viac hlasov ako mal pred dvoma rokmi preferenčných krúžkov v parlamentných voľbách. Podľa neho Fico by bol výborný prezident SR. „Nejde o výsledok, išlo o to, či ponúkneme človeka, ktorý by bol výborným prezidentom. Kiska ukáže akým bude on prezidentom,“ konštatoval.

Premiér podľa neho nie je sklamaný. Rešpektuje výsledky volieb a zablahoželal Kiskovi. „Kisku budeme rešpektovať. Je to legitímne zvolený prezident SR. Zaslúži si absolútny rešpekt v tomto zmysle,“ povedal s tým, že Fico je vyspelý rešpektovaný politik. „Od začiatku hovoril, že keď Kiska vyhrá voľby, bude ho rešpektovať. Keď v kampani zazneli protiargumenty je to niečo iné,“ uviedol. 

Maďarič sa nedomnieva, že by Smer-SD mal meniť svoju politiku, alebo že by bola strana oslabená. Skôr naopak. Smer môže byť podľa Maďariča paradoxne po týchto voľbách posilnený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu